Statisticile împing euro la 1,37 dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 februarie 2014

Statisticile împing euro la 1,37 dolari

Dolarul s-a depreciat faţă de moneda europeană două săptămâni consecutive

Statisticile optimiste au făcut ca moneda unică europeană să crească vineri, faţă de dolar, pe pieţele externe, apropiindu-se de nivelul maxim al ultimelor trei săptămâni, în condiţiile în care investitorii pariau că datele cele mai recente privind economia zonei euro nu vor determina Banca Centrală Europeană (BCE) să ia, luna viitoare, o măsură pentru prevenirea deflaţiei.

La finele săptămânii trecute, Germania şi Franţa - cele mai mari economii din zona euro - au raportat creşteri peste aşteptări pentru ultimul trimestru din 2013, ceea ce a făcut ca PIB-ul uniunii monetare să înregistreze un avans de 0,3% în intervalul menţionat, faţă de 0,2%, cât arătau previziunile.

Dată fiind această evoluţie, investitorii consideră că BCE nu va decide o reducere a dobânzii cheie în reuniunea de politică monetară din luna martie.

Euro a urcat cu 0,1% vineri, pe piaţa din New York, ajungând la 1,3693 dolari, iar pe întreaga săptămână a câştigat 0,4%. Pe parcursul zilei, moneda unică europeană a trecut pragul de 1,37 dolari, ajungând la cel mai ridicat curs din 27 ianuarie: 1,3715 dolari.

În intervalul 10-14 februarie, euro a câştigat teren faţă de moneda SUA pentru a doua săptămână la rând. Declinul dolarului faţă de euro a fost determinat şi de anunţul potrivit căruia, în săptămâna încheiată în 8 februarie, numărul solicitărilor de ajutor de şomaj din SUA a crescut cu 8.000, la 339.000. Analiştii anticipau creşterea acestora până la numai 330.000.

În plus, vânzările retail din SUA au scăzut cu 0,4% în ianuarie, din cauza vremii reci, după un declin de 0,1% în luna anterioară, potrivit Departamentului Comerţului. Analiştii aşteptau o evoluţie asemănătoare celei din decembrie 2013. Declinul vânzărilor retail a determinat, de asemenea, scăderea monedei SUA.

O influenţă negativă asupra dinamicii dolarului a avut-o şi informaţia privind producţia industrială din SUA, care a scăzut în mod neaşteptat în ianuarie (-0,3%). Declinul acesteia a fost cel mai important din mai 2009 până în prezent.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb