ZIARUL BURSA

17 februarie 2014
Ediţia din 18.09.2024
Rafal Juszczak, CEO Getin Holding, gata să atace piaţa noastră bancară.

EXCLUSIVITATE - RAFAL JUSZCZAK, CEO GETIN HOLDING: "Numeroşi străini vor să părăsească piaţa bancară românească"

ADINA ARDELEANUBănci-Asigurări / 17 februarie 2014

Sectorul bancar din ţara noastră prezintă oportunităţi, pentru că România arată ca un loc pe care mulţi străini vor să îl părăsească, după ce aceia care au venit înaintea crizei s-au "ars", consideră Rafal Juszczak, preşedintele Romanian International Bank şi CEO Getin Holding.

Grupul polonez Getin Holding a finalizat preluarea Romanian International Bank (RIB) la începutul lunii decembrie a anului trecut, devenind acţionar unic.

RIB era deţinută de Daniel Roberts şi fosta sa soţie, Florina Roberts, cetăţeni americani. Cei doi aveau fiecare câte 44,7% din acţiuni.

Premierul Victor Ponta se bucură de Statisică.

DEODATĂ, SUNTEM CEI MAI TARI DIN EUROPA! Oficial, economia creşte. Când o să simţim şi noi?

ALEXANDRU SÂRBUMacroeconomie / 17 februarie 2014

Creşterea economică peste aşteptări de anul trecut anunţată de statistica oficială reprezintă o veste bună, dar care s-a transmis prea puţin către mediul de afaceri, sunt de părere analiştii economici consultaţi de ziarul BURSA. Produsul Intern Brut (PIB) al ţării noastre a avansat, în 2013, cu 3,5%, potrivit datelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), peste ceea ce estimaseră atât autorităţile, cât şi economiştii.

Impozite suplimentare, în locul majorării redevenţelor petroliere

ÎN ANALIZĂ Impozite suplimentare, în locul majorării redevenţelor petroliere

ANA ZIDARUCompanii / 17 februarie 2014

Autorităţile noastre analizează varianta impozitării suplimentare a companiilor petroliere dacă rata lor de profitabilitate trece peste un anumit nivel, în cadrul dezbaterilor pe noul sistem de redevenţe, ne-au spus mai multe surse guvernamentale.

Astfel, în loc de o majorare substanţială a redevenţelor pentru petrol şi gaze, am putea avea un cadru fiscal prin care statul va percepe companiilor petroliere o taxă suplimentară de 20-30% peste un anumit nivel al ratei de profitabilitate, conform surselor noastre.

Statisticile împing euro la 1,37 dolari

Statisticile împing euro la 1,37 dolari

A.V.Internaţional / 17 februarie 2014

Statisticile optimiste au făcut ca moneda unică europeană să crească vineri, faţă de dolar, pe pieţele externe, apropiindu-se de nivelul maxim al ultimelor trei săptămâni, în condiţiile în care investitorii pariau că datele cele mai recente privind economia zonei euro nu vor determina Banca Centrală Europeană (BCE) să ia, luna viitoare, o măsură pentru prevenirea deflaţiei.

"Când stai pe acel scaun de judecător, şi intri de dimineaţă în sală, şi sala este plină, şi toată lumea se uită fix la tine este un sentiment greu de descris. Întotdeauna mi-a fost frică de puterea pe care am avut-o".

CONSECINŢELE MODIFICĂRILOR LEGISLATIVE: Încălcarea regulilor de către practicienii în insolvenţă, pedepsită penal

EMILIA OLESCUCompanii / 17 februarie 2014

Unele fapte şi decizii pe care practicienii în insolvenţă le adoptă în timpul procedurii pot constitui probe în Justiţie chiar împotriva lor, în contextul în care infracţiunile din Legea insolvenţei au fost trecute în Codul penal, ne-a spus, în cadrul unui interviu, avocatul Nicoleta Grigorescu, fost judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

Statul şi FP au dat undă verde ştergerii datoriilor de la Poştă

Statul şi FP au dat undă verde ştergerii datoriilor de la Poştă

EMILIA OLESCUCompanii / 17 februarie 2014

Statul Român şi Fondul Proprietatea (FP), acţionarii Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), au aprobat, cu majoritate de voturi, demararea procedurilor legale pentru conversia în acţiuni a datoriilor bugetare pe care societatea de stat de are la buget, potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial.

Murfatlar SA mizează pe vinurile premium

Murfatlar SA mizează pe vinurile premium

CORNELIA ANGELESCUFrăţia Vinului / 17 februarie 2014

Reporter: Cum apreciaţi rezultatele anului 2013 ?

Laura Muşat: Din punct de vedere al recoltei, anul 2013 a fost favorabil culturilor de viţă-de-vie din podgoria Murfatlar. Pe de o parte, condiţiile meteo au fost excelente şi, pe de altă parte, am dat toată atenţia cuvenită îngrijirii viei, aplicând cu rigurozitate tratamentele fito-sanitare şi îngrăşămintele necesare. Astfel, am beneficiat de o recoltă în creştere cu 30% faţă de anul anterior.

Profitul Băncii Carpatica a crescut, anul trecut, cu 77%

Profitul Băncii Carpatica a crescut, anul trecut, cu 77%

A.S.Bănci-Asigurări / 17 februarie 2014

Banca Comercială Carpatica (BCC) a raportat pentru anul trecut un profit net de 38,4 milioane lei (8,59 milioane euro), în creştere cu 77% faţă de 2012, susţinut de recuperarea creanţelor din impozitul amânat de 11,89 milioane lei. Activele s-au diminuat cu 14%, la 4,06 miliarde lei.

Grecia: Statistici mai bune decât aşteptările

V.R.Jurnal de criză / 17 februarie 2014

Economia Greciei a înregistrat, în 2013, o scădere sub estimări, de 3,7%, evoluţia fiind mai bună decât aşteptările pentru prima oară după izbucnirea crizei datoriilor, potrivit datelor preliminare ale Autorităţii Elene de Statistică.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

"Shell" scoate la vânzare active din Marea Nordului

Alina VasiescuInternaţional / 17 februarie 2014

"Royal Dutch Shell" Plc, cea mai mare companie petrolieră din Europa, va scoate la vânzare trei active de petrol şi gaze din Marea Nordului, urmărind să accelereze înstrăinările şi să se concentreze pe îmbunătăţirea veniturilor pe care le...

MACRO NEWSLETTER 17 februarie 2014

MACRO NEWSLETTER 17 februarie 2014

Internaţional / 17 februarie 2014

Vânzările retail din Brazilia şi-au temperat creşterea anuală în decembrie 2013, până la 3,9%, de la 7,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,2%, după un avans de 0,6% în luna anterioară.

Biofarm - profit de 25,6 milioane lei, în 2013

V.P.Companii / 17 februarie 2014

Compania Biofarm (simbol BIO) a înregistrat, anul trecut, un profit de 25,6 milioane lei, în creştere faţă de anul 2012, când a înregistrat câştiguri în valoare de 21 milioane lei, potrivit raportării preliminare neauditate a companiei, publicată...

Pierderile Condmag au scăzut cu 7,5%

C.P.Companii / 17 februarie 2014

Compania de construcţii de conducte de gaze, petrol şi apă Condmag Braşov (COMI) a raportat, pentru anul trecut, veniturile de 116 milioane lei, cu 24,9% mai mari faţă de 2012, însă pierderile au coborât cu 7,5%, la 21,11 milioane lei.

Creştere de 15,4% a veniturilor SIF Transilvania

Creştere de 15,4% a veniturilor SIF Transilvania

A.A.Piaţa de Capital / 17 februarie 2014

SIF3 Transilvania a avut venituri totale de 369,91 milioane de lei, anul trecut, în creştere cu 15,4% faţă de 2012, şi cheltuieli de 140,97 milioane de lei, duble faţă de anul anterior, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Începe construcţia Bursei de Peşte

DUPĂ OPT ANI: Începe construcţia Bursei de Peşte

A.O.Companii / 17 februarie 2014 /

Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) a încheiat 15 parteneriate cu proprietarii cherhanalelor din Delta Dunării pentru a realiza Bursa de peşte, potrivit preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teo.

Economia în "bătălia" politică

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 17 februarie 2014

CRISTIAN PÎRVULESCU

Cât de neutră poate rămâne economia în raport cu confruntarea politică? Mai ales într-un an electoral cum este 2014? În 2009, Emil Boc, pe atunci prim ministru al unei "mari coaliţii" PDL-PSD, pentru a nu afecta şansele realegerii lui...

"Electrocontact" şi-a redus pierderile, în 2013

A.A.Companii / 17 februarie 2014 /

Grupul idustrial "Electrocontact" (ECT) a înregistrat pierderi de 486.757 lei, în 2013, în scădere faţă de cele de 1,09 milioane de lei, din 2012, pe fondul unor afaceri de 5,24 milioane de lei, mai mici cu 13,95% faţă de anul anterior.

REVISTA PRESEI 17.02.2014

Willy HomnerRevista Presei / 17 februarie 2014

ADEVARUL 

Antonescu şi Iohannis vor ieşirea de la guvernare, dacă PC nu renunţă la postul de vicepremier

Liderii PNL s-au reunit, duminică seară, într-o şedinţă informală, pentru a discuta evoluţia negocierilor din USL pe tema structurii...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 17.02.2014

V.R.Revista Presei / 17 februarie 2014

FINANCIAL TIMES

Creşterea PIB-ul Japoniei dezamăgeşte

Redresarea economică a Japoniei nu a reuşit să recâştige elanul aşa cum se aştepta în ultimele trei luni din 2013, potrivit datelor guvernamentale publicate astăzi.

PIB-ul nipon a...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo