Fondul de investiţii Corvinus Nemzetközi Befektetesi Zrt., Antenna Hungaria Zrt., respectiv Vodafone Europe BV au semnat un acord privind achiziţionarea Vodafone Magyarorszag Tavközlesi Zrt., a declarat Marton Nagy, ministrul ungar al Dezvoltării economice, informează news.ro.
Vodafone Ungaria a anunţat că va rămâne în continuare dedicată asigurării unei experienţe excelente pentru clienţi şi dezvoltării digitale a Ungariei, iar serviciile sale sunt pe deplin operaţionale, la calitatea obişnuită.
Potrivit comunicatului, prin tranzacţia în valoare de 660 de miliarde de forinţi (1,66 de miliarde de euro), Antenna Hungaria va deţine 51% din compania de telecomunicaţii, iar Corvinus Zrt., care acţionează în numele statului maghiar, dobândeşte de la Vodafone Europe BV 49% din Vodafone Ungaria, a doua cea mai mare companie maghiară de telecomunicaţii. Aceasta este cea mai mare achiziţie corporativă din perioada de după schimbarea regimului.
Procedurile de verificare financiară a Vodafone Ungaria au fost finalizate, este de aşteptat ca închiderea financiară să aibă loc la 31 ianuarie 2023, se arată în comunicat.
"Nu trebuie să renunţăm la a întări în continuare independenţa şi competitivitatea Ungariei - nici măcar acum, în situaţia economică afectată de război şi sancţiuni. Obiectivul prioritar al Guvernului Ungariei este acela ca după sectorul bancar, cel energetic şi cel media, capitalul autohton să fie majoritar şi în domenii de importanţă strategică naţională precum sectorul asigurărilor şi al telecomunicaţiilor. Acest scop serveşte achiziţionarea Vodafone Ungaria, care întăreşte şi mai mult suveranitatea ţării noastre", a spus Marton Nagy, citat de comunicat.
Prin această achiziţie, în telecomunicaţiile din Ungaria se creează un grup de companii aflat în proprietate maghiară care este lider de piaţă şi "campion naţional", şi care poate contribui la îmbunătăţirea competitivităţii ţării prin îndeplinirea provocărilor digitale ale secolului al 21-lea, oferind servicii remarcabile şi de înaltă calitate clienţilor persoane fizice şi juridice. În acelaşi timp, tranzacţia contribuie la întărirea pieţei concurenţiale, la reducerea costurilor şi la dezvoltarea în continuare a nivelului serviciilor, oferind, astfel, beneficii suplimentare clienţilor, mai precizează comunicatul.
Vodafone Ungaria este al doilea cel mai mare jucător pe piaţa internă de telecomunicaţii; oferă servicii de telefonie mobilă, fixă, TV şi internet de bandă largă pentru peste 3,8 milioane de abonaţi persoane fizice şi juridice, compania având peste 3.000 de angajaţi.
"În urma investiţiei care urmează să fie finalizată, Corvinus Zrt. va dobândi - în numele statului - o pondere importantă într-un alt sector de importanţă strategică din punctul de vedere al economiei naţionale, pe lângă sectorul financiar, cel al telecomunicaţiilor", a spus ministrul ungar al Dezvoltării economice.
Întrebat de MTI, Vodafone Ungaria a explicat că nu poate oferi alte informaţii cu privire la tranzacţie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de ferencz în data de 09.01.2023, 17:21)
Ungaria are in plan construirea unui circuit motoGP langa Debrecen.
Romania ar fi trebuit sa o faca mai repede. Sau macar sa modifice TransilvaniaRing.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.01.2023, 18:21)
O tara care investeste in viitor,
cu viziune pe termen lung
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.01.2023, 18:50)
Intre timp, Romania in pandemie murea de foame daca nu erau "coridoarele verzi" pentru ca nu e in stare sa-si asigure nici macar mancarea. Ca sa nu vorbim de obiective strategice mai avansate.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.01.2023, 19:32)
Potrivit Comisiei Europene,
Ungaria a exportat in 2021 produse agricole de 9,6 mld. euro,
România a avut exporturi de produse agricole de aproape 7 miliarde de euro,
inainte de comentarii slabe,un pic de informare nu strica
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.01.2023, 19:53)
> Datele de la Ministerul Agriculturii arată că în 2020 importurile au fost de 8,9 miliarde de euro, in timp ce exporturile au atins valoarea de 6,9 miliarde de euro.
Eu văd că suntem 2 miliarde pe minus.
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.01.2023, 21:01)
Scuze,
nu am citit atent comentariul
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.01.2023, 18:52)
cica proceduri de verificare financiara...asa scriu papagalii, pardon analfabetii financiari.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.01.2023, 05:49)
Sa cumpere si vodafone romania si asa poate siteul vodafone se transforma dintr-o mizerie cum e acum in ceva cat de cat acceopabil.
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.01.2023, 09:57)
nu numai site-ul, ci si serviciile
6. fără titlu
(mesaj trimis de un cetatean în data de 10.01.2023, 10:14)
Jos palaria!Sunt invidios pe unguri,pentru asa conducatori.Ca si Polonia, de altfel.
Cum ar fi ca ticalosii care ne conduc acum si de 30 de ani incoace,sa nationalizeze Petrom si impreuna cu Romgaz, sa formeze un monstru, care sa se bata cu Mol de egal la egal in zona ,sa cumpere BCR ul si sa faca impreuna cu CEC si Eximbank, o banca de top in SE Europei,care sa dea trendul capitalizarii reale in economia romaneasca,sa nationalizele Profi sau alt mare retailer cu acoperire nationala,prin care sa aduca in piata, tot ce produce industria alimentara romaneasca,etc?