STATUL MAJOR UCRAINEAN: Rusia pregăteşte un atac major asupra oraşului Sloviansk din Donbas

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 30 mai 2022

Rusia pregăteşte un atac major asupra oraşului Sloviansk din Donbas

Forţele ruse pregătesc o ofensivă la scară largă în jurul oraşului Sloviansk, bază a forţelor de apărare ucrainene în Donbas (estul Ucrainei), din mai multe direcţii, a declarat astăzi Statul Major ucrainean, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Trupele ruse transferă noi unităţi în timp ce se pregătesc să atace Sloviansk atât dinspre Izium, controlat de ruşi, un oraş aflat la aproximativ 50 de kilometri mai la nord, cât şi dinspre orăşelul Liman, recent capturat, se menţionează în buletinul zilnic al Statului Major ucrainean cu privire la evoluţiile situaţiei de pe front.

În decurs de mai multe săptămâni, Moscova şi-a concentrat resursele militare în estul Ucrainei şi în pofida unei rezistenţe puternice din partea forţelor ucrainene, Rusia câştigă treptat teren.

Sloviansk şi Kramatorsk, care se află puţin mai la sud, constituie cea mai mare zonă urbană din Donbas aflată încă sub controlul Kievului. Sloviansk este, de asemenea, baza forţelor armate ucrainene în estul ţării. Capturarea de către Rusia a acestor oraşe-gemene ar marca un punct de cotitură semnificativ în război, notează dpa.

Potrivit părţii ucrainene, Rusia a adus 250 de vehicule militare în zona Izium şi a reparat un pod feroviar deteriorat pentru a accelera liniile de aprovizionare.

Între altele, înaltul comandament ucrainean a indicat că o escadrilă de elicoptere de atac Ka-52 a fost de asemenea dislocată la nord de Izium. Ka-52 sunt considerate cele mai avansate elicoptere de atac grele din Rusia.

Pe lângă Sloviansk, zona dintre Severodoneţk şi Lisiceansk continuă să fie în centrul eforturilor ruseşti în Donbas. Kievul afirmă că Moscova se focalizează pe tăierea liniilor de aprovizionare ucrainene în apropiere de Severodoneţk.

Severodoneţk a fost ţinta atacurilor ruseşti de luni de zile şi este considerat cel mai mare oraş din Donbas controlat încă de Ucraina.

Şeful administraţiei militare din Sloviansk, Vadim Liah, a indicat pe canalul său Telegram că o parte din cartierele oraşului sunt deconectate de la curentul electric, în timp ce sistemul de alimentare cu apă a fost avariat. În acest context, el le-a cerut locuitorilor din Sloviansk să plece din oraş, potrivit publicaţiei Gordon.ua.

"În această situaţie, cea mai bună soluţie pentru populaţie este evacuarea. Mâine (luni) exista posibilitatea de a vă înscrie la o cursă de evacuare către regiunea Rivne pentru relocare", recomandase responsabilul ucrainean.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ca sa intelegem ce se va intampla mai departe, sa ne intrebam ce razboi a fost castigat de America? Razboiul din Vietnam? Razboiul din Coreea, razboiul din Afganistan, razboiul din Siria, razboiul din Irak? Nimic.  

    Daca rusi trag cateva hipersonice asupra Romaniei, americani vor fugi si nu numai ei si vesticii vor fugi.

    Si atunci, ca istoria se repeta, cei care au impins Romania in tabara opusa Rusiei, sa se astepte la o convocare in Valea Piersicilor. Si... Drag popor roman !  

    1. Astia ca tine iubitori de lumina de rasarit o sa iesiti in fata cu flori, paine si sare si o sa salvati Romania ducand-o inapoi vreo 200-300 de ani, asteata convocarea de la Valea Plangerii

      Americanii nici nu si-au dat silinta sa castige aceste razboaie,au considerat ca nu merita.Au distrus ce au avut de distrus,au luat ce au avut de luat iar cand nu le-a mai convenit si-au pus coada pe spinare si au plecat,i-au lasat cu ochii in soare..Daca voiau cu adevarat sa distruga aceste tari le faceau una cu pamantul.Au fost afectati si civilii din aceste tari dar in principiu s-au luptat cu armata tarilor respective,cu teroristii,nu ca bravii soldati rusi care vizeaza in primul rand civilii neinarmati,femei,batrani,copii .Asa au facut rusii intotdeauna .Putin cu gasca sa ii incurajeaza pe soldati sa faca ceea ce fac,nu zice nici pas.

      Nu sunt deloc fanul rusilor, din contra: Rusia e principalul dusman al Romaniei.

      Insa omul are dreptate: americanii au luat-o pe coaja in cam toate razboaiele din ultimii 60 de ani. Singura zona in care au reusit sa creeze prosperitate a fost in Coreea de Sud. In rest, au provocat doar distrugeri. Din pacate pentru noi, americanii o vor lua in bot si-n Ucraina (ce va mai ramane din Ucraina). E deja foarte vizibil iar presa mainstream din Occident incepe sa schimbe placa recunoscand ca ... Putin castiga.

      Tu n-ai raspuns argumentelor de mai sus in mod rational. Ai raspuns emotional... printr-o jelanie care din pacate nu ne ajuta cu nimic. Noua ne trebuie SOLUTII. Ne trebuie patrioti care stiu intr-adevar sa navigheze corabia noastra in asa fel incat sa nu se sfarme. Intelegi? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb