STATUL MAJOR UCRAINEAN:  Vladimir Putin a ordonat ca regiunea Doneţk să fie cucerită până la 15 septembrie

F.D.
Internaţional / 2 septembrie 2022

Vladimir Putin a ordonat ca regiunea Doneţk să fie cucerită până la 15 septembrie

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a dat ordin forţelor sale să ajungă la graniţele administrative ale regiunii Doneţk (estul Ucrainei) până la 15 septembrie, a declarat ieri seară într-un interviu pentru Ukrainska Pravda şeful adjunct al Statului Major al armatei ucrainene, Aleksei Gromov, relatează astăzi Agerpres.

"Inamicul continuă să deţină zone ocupate în regiunile Harkov, Lugansk, Doneţk, Zaporojie, Herson şi Nikolaev (Mikolaiv) şi încearcă, de asemenea, să creeze condiţii favorabile pentru relansarea ofensivei", a spus Gromov.

Astfel, trupele de ocupaţie ruse îşi ajustează din nou planurile şi acţiunile în conformitate cu ordinul lui Putin de a ajunge până la 15 septembrie la graniţele administrative ale regiunii Doneţk, a subliniat înaltul responsabil militar ucrainean.

Potrivit acestuia, inamicul continuă regruparea formaţiunilor şi unităţilor Corpului 3 de armată în teritoriul ocupat, probabil pentru a suplimenta gruparea forţelor deja existente şi pentru a crea condiţii pentru reluarea ofensivei în zona operaţională Doneţk.

"Conform informaţiilor primite, din cauza pierderilor semnificative de personal, înaltul comandament al forţelor armate ruse a decis desfiinţarea Brigăzii 31 aeropurtate autonome de asalt şi a Brigăzii 22 de trupe aeropurtate cu destinaţie specială, unde au rămas în viaţă doar 20% din personal, ţinând cont de pierderile suportate", a mai spus reprezentantul Statului Major General ucrainean.

La începutul lunii iulie, forţele ruse au luat sub control aşezările Severodoneţk-Lisiceansk-Rubejnoie şi întregul teritoriu al regiunii Lugansk.

Regiunile Doneţk şi Lugansk sunt două componente ale zonei miniere Donbas din estul Ucrainei pe care Kremlinul spera să le cucerească până la 1 iulie, conform unui ordin precedent dat de preşedintele rus, aminteşte publicaţia citată.

După eşuarea cuceririi rapide a Kievului şi retragerea forţelor ruse din împrejurimile capitalei ucrainene în martie, Rusia s-a reorientat spre capturarea întregului Donbas, parţial controlat de miliţiile separatiste încă din 2014, şi a sudului Ucrainei pentru a-şi asigura un coridor terestru spre Crimeea anexată şi obţinerea unui eventual acces spre Transnistria, conform unor analişti ucraineni, citaţi de aceeaşi publicaţie.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Titlul corect "ar fi ordonat".

    Noi stim cu totii ca este fake news care nu merita efortul cuiva din redactie sa il puna in ziar. 

    Dar daca tot faceti o meserie, faceti-o cu corectitudine. Ca vedem ca in cazul lui Shoigu, desi omul declara, ii puneti in ghilimele in titlu.

    Oameni din redactia Bursa, repetati in cor de vreo 100 de ori. Ucrainienii mint cu spume. Ucrainienii mint cu spume. Sa nu credem ce spun ei. Mint cu spume. .... Si dupa ce repetati asta, poate deveniti si voi seriosi. 

    1. Corect, acesta este un razboi atemporal, Putin a si spus ca nu isi impune limite, poate mai incolo ne spune ca vrea sa lase acest razboi mostenire neamului rusesc in vecii vecilor.

      Pe 31 august a aparut o stire potrivit careia Zele a spus ca Putin a ordonat ocuparea Donetk pana pe 1 septembrie.

      Nu, Putin de fapt nici nu e de acord cu operatiunea, ii tot roaga sa se retraga pe cei din armata rusa, iar ucrainenii il calomniaza spunand ca ordona cucerirea Donetkului.

      PAI , D-LE PROTARU , DV. CREDETI CE DEBITEAZA PITICUL ALA ????????? ALA MINTE DE CAND S-A NASCUT !!!!!!!!!!!!!!!! PE MAICA-SA , PE TAICA-SAU , PE NEVASTA , PE COPII , PE NEAMURILE LUI , PE VECINI , PE POPULATIA UCRAINEI , PLUS PE OMENIREA INTREAGA !!!!!!!!!!!!! DACA ASTAZI SANTEM IN 19 , EL O SA ZICA CA NU , CA E 21 !!!!!!! CE VREI , E DOAR UN ACTOR !!!!!!!!!! DE-AIA L-AU SI DAT AFARA DIN ACTORIE , CA MINTEA DE INGHETA PAMANTUL !!!!!!!!!!! TOVARASUL STALIN , L-AR FI LUAT LANGA EL , CA E BUN LA PROPAGANDA , DESI IEFTINA , CU EUROPA AI TINE !!!!!!!!!!!!!!! ASEARA , SE ENERVA LA TELEVIZIUNEA UCRAINIANA , CA DE CE MEMBRII DELEGATIEI ATOMICE , NU CONDAMNA IMEDIAT CEEA CE SE INTAMPLA LA ZAPOROJIE , DE PARCA AIA AR TREBUI SA DEVINA RAPID AVOCATII S-AU COMPLICII LUI , SI NU SA FIE IMPARTIALI !!!!!!!!!!!!!! EI , AU VENIT SA VADA CE SE INTAMPLA ACOLO , SI STAREA ACTUALA A REACTOARELOR , NU SA FIE OBLIGATI CA SA-I ACUZE PE RUSI !!!!!!!!!!!!!! DE AIA , N-AU TRAS SI IN EI , UCRAINIENII PITICULUI !!!!!!!!!!!!! CA SA ZICA CA EI !!!!!!!!!!!!!!!!! AVEM SI NOI NISTE VECINI !!!!!!! MAI BINE NU I-AM MAI AVEA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Bravo lui Zelenski ca va enerveaza, pro-rusilor (adica anti-romanilor).

    Ce-i drept declarațiile ucrainenilor nu valorează cât o ceapă degerată. Foarte corect a spus cineva mai sus că ăștia mint de rup. Chiar dacă ar spune adevărul nu-i mai crede nimeni.

    1. De ce i-ai crede pe rusi?

      Neam de mincinosi si unii si altii,diferenta consta in faptul ca rusii au tabarat pe ucrainieni,rusii au fost de-a lungul timpului o masina de tocat carne de om,unul precum Gorbaciov,Dumnezeu sa-l odihneasca in pace(chiar daca a fost ateu),nu se va mai naste curand in neamul lor.

    articol facut cu rost,

    in data de 16 septembrie se poate declara 

    VICTORIA ucrainei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb