Statul scoate la vânzare casa soţilor Iohannis din centrul Sibiului

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 5 aprilie 2016

Imobilul, închiriat Raiffeisen Bank, îi aducea familiei prezidenţiale 60.000 de euro anual, potrivit Rise Project

Actualizare 16:28 OCPI Sibiu anunţă că nu s-a înregistrat cererea de radiere a drepturilor lui Iohannis

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) susţine că la Sibiu nu s-a înregistrat nicio cerere de radiere a drepturilor de proprietate ale familiei Iohannis asupra casei pierdute în instanţă anul trecut.

"În evidenţele OCPI Sibiu nu s-a înregistrat nicio cerere de radiere formulată de Ministerul Finanţelor sau de altă parte interesată", se arată într-un răspuns trimis Agerpres de către OCPI.

(S.A.)

--------

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat, la finalul lunii martie, radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al pârâţilor Bastea Ioan, Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner, care au avut calitatea de cumpărători, în cazul imobilului din centrul Sibiului pierdut în instanţa anul trecut, potrivit unui răspuns al instituţiei transmis HotNews.ro.

După efectuarea acestor operaţiuni, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu va evalua imobilul şi îl va valorifica prin vânzare.

AJFP a mai cerut şi suplimentarea certificatului de moştenitor legal al Statului Român, "deoarece la data emiterii acestui certificat, 29.08.2008, situaţia imobilului din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 29 era incertă, cauza aflându-se încă pe rolul instanţelor de judecată".

Carmen şi Klaus Iohannis au depus la începutul anului o contestaţie în anulare, după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Braşov procesul privind imobilul din centrul Sibiului.

Pe 16 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa judecătorească prin care a pierdut casa în Sibiu, punctând că împreună cu avocaţii săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

"Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi împreună cu avocaţii mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie", a spus Iohannis, solicitat să facă precizări cu privire la sentinţa judecătorească prin care a pierdut una dintre casele pe care le are la Sibiu.

La data de 12 noiembrie, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a imobilului din Sibiu. Procesul a durat 16 ani.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au amânat, pe 25 ianuarie, pentru data de 6 iunie, dezbaterile din dosarul privind contestaţia în anulare depusă de familia Iohannis în ceea ce priveşte imobilul din Sibiu. Klaus Iohannis a făcut şi o cerere de strămutare a procesului, pentru ca această contestaţie să nu fie judecată de instanţele braşovene. Înalta Curte nu a judecat încă această cerere, procesul fiind pe rol.

Judecarea contestaţiei în anulare - cale extraordinară de atac, prin care se încearcă răsturnarea unei sentinţe definitive - nu afectează însă în nici un fel punerea în aplicare a deciziei pronunţate de judecătorii braşoveni.

Imobilul în cauză a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii "70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29, din Sibiu, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

Deşi au pierdut procesul la finalul anului trecut, soţii Iohannis au continuat să încaseze bani din închirierea imobilului de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29 din Sibiu, după cum arată o anchetă din februarie a Rise Project, care a publicat un răspuns al băncii Raifeissen, în care se arată că instituţia bancară îi plăteşte în continuare chirie preşedintelui.

Valoarea anuală a contractului de închiriere dintre Klaus Iohannis şi Raiffeisen Bank este de 60.000 de euro, potrivit Rise Project.

Potrivit presei sibiene, acesta este al doilea imobil pe care Klaus Iohannis l-a pierdut în instanţă. Justitiarul.ro susţine: "Soţii Klaus Werner Iohannis şi Carmen Georgeta Iohannis au pierdut imobilul din strada G-ral. Magheru, nr. 35 în instanţă, imobilul în cauză fiind obţinut prin fals în acte, la fel ca şi cel situat pe strada N. Bălcescu, nr. 29".

Jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu susţine că, în 2008, a sesizat DNA - structura centrală, cu privire la aceste posibile fapte de corupţie.

Coincidenţă sau nu, recent, deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat că preşedintele Iohannis este în pragul demisiei, din cauza unui posibil dosar pe care cumva soţia Carmen îl poate avea.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. N-ati vrut un presedinte plagiator, aveti un presedinte borfas, hot, escroc.

    1. Ponta era, pe lângă plagiator și borfaș, escroc, hot și mitoman!

      Asa ti-a spus presa kolkhozista?

      bine spus.

      Iohannis este in plus si un prost si mutulica. Ba chiar este si grandoman daca a cheltuit 2 mil de $ pentru renovarea dormitoarelor prezidentiale.

    LOBBY bancar, intrare inseamna ca bancile aveau la presedinte cu ldp, daca ii dadeau atatia bani de aceea a reantors-o.

    Ponta presedinte!

    1. presedinte de asociatie de locatari da!

      asa ti-a spus kolkhoz news?

    Faptul ca a pierdut casa denota ca avem un presedinte care nu trage sfori. Fostul presedinte, basescu, are si el o casa in Buc. pe Mihaileanu pe care si-a alocat-o cand era primar prea-cinstit si luptator pentru binele si prosperitatea bucurestenilor. O are in continuare desi nu ar trebui (ilegalitatea este vizibila chiar si din america) - ceea ce denota ca acolo justitia nu a functionat. De ce? Pentru ca s-au tras niste sfori (singura explicatie logica). Avem 2 presedinti in situatii similare dar cu finaluri diferite. Intr-un caz justitia a functionat, iar in celalalt nu.Asta este problema care trebuie evidentiata, nu "sus Ponta, jos Ponta, sus Johanis, jos Johanis).

    Inteleg ca justitia la facut proprietar pe mostenitorul imobilului,tot justitia le-a anulat drepturilr chiriasilor cumparatori,tot justitia anuleaza ce a hotarat cealalta justitie si il baga i ecuatie pe un cumparator poate de buna credinta care a avut incredere in justitie.Concluzia HALAL JUSTITIE!

    1. Costine, nu te pripi, cat nu stii despre ce-i vorba.

      Justitia a anulat proprietatea lui Johannis asupra imobilului, in urma constatarii falsificarii actelor de proprietate ale vanzatorului, dar Justitia nu a mai vrut sa constate si ca actele vianzatorului au fost falsificate de Klaus Johannis, ca primar, pentru ca ar fi trebuit sa emita un mandat de arestare asupra presedintelui. 

      Talharia asta este a doua, nu prima, la Johannis, identica cu prima.

      De fapt este un mod de operare. 

    Inteleg ca justitia la facut proprietar pe mostenitorul imobilului,tot justitia le-a anulat drepturilr chiriasilor cumparatori,tot justitia anuleaza ce a hotarat cealalta justitie si il baga i ecuatie pe un cumparator poate de buna credinta care a avut incredere in justitie.Concluzia HALAL JUSTITIE!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb