Statul ucrainean preia controlul mai multor companii de importanţă strategică

V.G.
Internaţional / 7 noiembrie 2022

Statul ucrainean preia controlul mai multor companii de importanţă strategică

Statul ucrainean va prelua controlul mai multor întreprinderi de importanţă strategică pentru a ajuta efortul de război, între care producătorul de hidrocarburi Ukrnafta şi constructorul aeronautic Motor Sich, a anunţat astăzi guvernul, relatează Agerpres.

"A fost luată decizia de a expropria activele întreprinderilor de importanţă strategică pentru a le aduce în proprietatea statului", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă secretarul Consiliului de securitate ucrainean, Oleksii Danilov.

"După ridicarea legii marţiale, aceste active vor putea fi returnate proprietarilor lor sau valoarea lor va putea fi rambursată", a dat el asigurări.

Pe lângă Motor Sich şi Ukrnafta, statul preia controlul şi asupra Zaporojtransformator, o societate specializată în producţia de reactoare, a fabricantului de camioane AvtoKraz şi întreprinderea de rafinare petrolieră Ukrtatnafta.

"Activele celor cinci întreprinderi vor fi gestionate de Ministerul Apărării pentru a asigura nevoile urgente ale forţelor armate. Este vorba despre furnizarea de carburant şi de lubrifianţi, repararea echipamentelor militare şi a armelor", a precizat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

Prim-ministrul Denis Şmîgal a subliniat că aceste întreprinderi fabrică produse esenţiale pentru nevoile de apărare şi ale forţelor armate, precum şi pentru sectorul de energie.

"Aceste întreprinderi trebuie să funcţioneze 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte pentru nevoile de apărare ale statului", a spus Şmîgal.

De la începutul invaziei ruse, Ucraina este foarte dependentă de furnizarea de arme occidentale şi de susţinerea financiară a SUA şi UE.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Oricum industria si economia e distrusa,

    numai industria de a parare mi functioneaza,

    cu finantare exclusiv straina 

    Romanii platesc miliarde pentru razboiul din Ucraina. Acest guvern tra.dator ne-a adus la sapa de lemn. Noi suntem saraciti si jecmaniti ca sa sustinem razboiul din Ucraina. Multumim exploatatorilor nostri SUA si UE.

    1. Foarte corect..,

    acum citeva luni in Ucraina s-a mai dat o lege prin care daca spui ceva impotriva autoritatilor vei fi condamnat si ti se va confisca toate bunurile .

    inainte s-a mai dat o lege prin care s-au interzis si desfintat partidele de opozitie  

    apoi s-a dat o lege prin care s-au interzis ziarele de opozitie  

    Fostul presedinte poroshenko , dupa ce is-au confiscat si lui o parte din avere , a declarat ca cine critica autoritatile = ajuta rusia si pe putin si merita sa fie condamnat  

    manifestantii de la praga de acum citeva saptamini care au criticat guvernul au fost acuzati de premierul cehiei ca sint vinduti rusilor  

    deci acesta este viitorul = indrazneste sa mai spui ceva daca ai curajul = nu numai ca faci puscarie dar cind iesi de acolo vei constata ca numai ai nimic = casa , masa , masina , bani in banca , pensie  

    sotia pleaca singura nu o confisca guvernul = dar pe buna dreptate , de ce ar sta cu unul care nu stie sa taca din gura cind trebuie sa taca din gura = nu e sot bun  

    te uiti la presa din romania si intelegi de ce dau propaganda = le este frica sa nu fie interzisi

    la revedere libertate , bun venit doamna dictatura  

    1. deci acesta este viitorul, stai ghiocel la invazia rusilor si vei constata ca numai ai nimic = casa , masa , masina , masina de spalat . uscator de par , televizor, cuptor cu microunde, frigider , gaini, bani in banca , telefon , pensie, caldura, energie electrica

      copii si sotia ii iau soldatii rusil = dar pe buna dreptate , de ce ar sta cu unul care tace din gura cind trebuie sa nu taca din gura = nu e sot bun

      la revedere libertate , bun venit doamna dictatura  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb