Statul ungar a cumpărat Budapest Bank de la GE Capital

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 decembrie 2014

Guvernul ungar a semnat un acord preliminar referitor la achiziţionarea Budapest Bank, cea de-a opta bancă din Ungaria, de la grupul american GE Capital, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Executivului ungar, Zoltan Kovacs, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, a refuzat să dezvăluie preţul plătit de statul ungar dar a precizat că tranzacţia ar urma să se încheie până la jumătatea anului următor. Varga a subliniat că Guvernul ungar nu intenţionează să păstreze această bancă urmând să o vândă în decursul rmătorilor doi ani.

Luna trecută, premierul ungar, Viktor Orban, declara că gradul de control al investitorilor ungari asupra sectorului bancar local ar putea depăşi 60%, lăsând să se înţeleagă că statul ungar ar putea face noi achiziţii de bănci. În luna septembrie a acestui an, statul ungar a finalizat achiziţia băncii MKB Bank de la grupul german BayernLB.

În prezent, sectorul bancar din Ungaria este dominat în proporţie de 80% de bănci străine. Grupul OTP este cea mai mare bancă comercială din Ungaria, urmat de diviziile ungare ale băncilor austriece Raiffeisen şi Erste, băncii belgiene KBC şi băncilor italiene Unicredit şi Intesa Sanpaolo.

Grupul american General Electric Co. a vândut deja participaţii la băncile sale din străinătate în luna iunie a acestui an, anunţând că a ajuns la un acord cu grupul bancar spaniol Santander pentru preluarea diviziilor GE Money Bank, divizia de credit de consum a GE Capital, din Suedia, Norvegia şi Danemarca, pentru 700 milioane de euro (953 milioane de dolari). De asemenea, recent GE a anunţat că analizează mai multe opţiuni strategice pentru banca sa poloneză BPH, inclusiv o posibilă vânzare.

Pe piaţa din România, în anul 2010, GE Money, divizia de servicii financiare a gigantului General Electric, s-a hotărât să plece din România prin vânzarea către Garanti Turcia a pachetelor de acţiuni deţinute la trei instituţii financiare non-bancare - Motoractive IFN SA, Ralfi IFN SA, Domenia Credit IFN SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb