STELIAN ION: "Vom merge la consultările de la Cotroceni cu această idee, de a reface coaliţia fără Florin Cîţu"

J.P.
Politică / 11 octombrie 2021

"Vom merge la consultările de la Cotroceni cu această idee, de a reface coaliţia fără Florin Cîţu"

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, după a cărui demitere USR PLUS a ieşit de la guvernare, afirmă că USR PLUS va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis cu "ideea" de a reface coaliţia cu PNL şi UDMR, însă fără Florin Cîţu în fruntea Guvernului, scrie News.ro.

"Florin Cîţu e cazul să-şi dea seama că este într-o situaţie în care nu mai poate continua (...), este cazul să renunţe la această poziţie de forţă şi să găsim împreună o altă soluţie de premier. Se poate. România nu stă într-un singur om", susţine Stelian Ion.

"Mâine vom merge cu această idee, de a reface coaliţia fără Florin Cîţu, ne dorim foarte mult ca aceste întâlniri să nu fie pur formale, pentru a bifa, aşa, ceea ce scrie în Constituţie, că urmează să aibă loc consultări, şi trebuie să ne privim faţă în faţă şi să vedem care sunt reformele şi cine îşi doreşte într-adevăr să ducă mai departe. (...) Ne dorim în primul rând nu să mergem cu liste de nume, ci cu lista de reforme şi cu un calendar precis pe care să-l agreăm cu toţii. Dincolo de asta, este foarte important ca în perioada următoare să avem cu cine discuta. Adică Florin Cîţu e cazul să-şi dea seama că este într-o situaţie în care nu mai poate continua şi, din păcate, până acum i-a tras pe colegii liberali după el. Este cazul să renunţe la această poziţie de forţă şi să găsim împreună o altă soluţie de premier. Se poate. România nu stă într-un singur om", consideră fostul ministru.

Conform lui Stelian Ion, Biroul Naţional al USR PLUS se va reuni luni dimineaţă, înainte de consultările de la Cotroceni.

Stelian Ion a reafirmat că USR PLUS îşi va "asuma guvernarea" în situaţia în care PNL nu va face o propunere de prim-ministru.

"Sunt două variante, nu mai multe. Este o variantă de a reface coaliţia. Este cea mai raţională şi cea mai sănătoasă variantă, în cazul în care se renunţă la această poziţie iraţională până la urmă, de la un moment, de a insista cu Florin Cîţu premier. Iar varianta a doua este refacerea, într-o formulă mai mult sau mai puţin făţişă, de a reface USL; adică PNL cu sprijinul PSD să ducă mai departe guvernarea. Doar cele două soluţii sunt posibile. (...) Dacă colegii din PNL îşi doresc refacerea acelui USL, despre care ştim cu toţii unde i-a dus şi pe ei şi unde a dus România, vom fi în opoziţie. Nu ne dorim lucrul ăsta, dar nu depinde numai de noi", a adăugat Stelian Ion, într-o intervenţie avută duminică seară la Digi24.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Intrebarea este daca il lasati pe Johannis sa numeasca procurorii sau Johannis ramane la rolul legal de a face formalitatea numirii la propunerea ministrului justitiei. Asta il doare pe locatarul de la Cotroceni, sa nu ii vina nota de plata dupa faptele facute de el si de prietenii sai.

    1. De ce esti interesat de numirea procurorilor,esti precis un client penal.Puscarie usoara!

      Intrebare de baraj ,psd ul prin ministrul justitiei a facut concurs pentru numirile in justitie dar au sarit de c..r in sus pnl usr isti ca vrea psd sa subordoneze justitia ,pai acum nu tot un partid vrea sa faca numirile ,sau ei vroiau sa faca numirile ca sa si puna oameni lor,doar stiu ca majoritatea de la presedinte pana la cel mai mic au probleme,fiind de dreapta dosarele stau la sertar ca de....

    De ce fara Catu dar cu tine in frunte!Cata imbecilitate!!

    Nu ș - a făcut vaccinul efectul benefic ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb