ŞTIRBU SOLICITĂ DEMISIA DOINEI GRADEA:  "În televiziunea publică se practică cenzura"

T.V.
Politică / 27 februarie 2019

Gigel Ştirbu (Sursa foto: Twitter)

Gigel Ştirbu (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Comisiei pentru cultură de la Cameră, liberalul Gigel Ştirbu, solicită demisia preşedintelui-director general al televiziunii publice, Doina Gradea, precum şi a şefului ştirilor TVR, Mădălina Rădulescu, pe motiv că în această instituţie "se practică de ceva timp cenzura".

"În televiziunea publică se practică de ceva timp cenzura, televiziunea publică a României a devenit oficină de partid, biroul de presă al PSD. Am atras atenţia de nenumărate ori, în ultima perioadă, despre abuzurile care se petrec în această instituţie a statului, finanţată exclusiv din banii cetăţenilor români. Toate aceste abuzuri au culminat cu retragerea corespondentului televiziunii publice de la Parlament (...). Îi solicit public demisia doamnei Doina Gradea şi doamnei directoare Rădulescu, de la ştirile TVR. Este inadmisibil ce se întâmplă în televiziunea publică pe banii contribuabililor. Aţi putut vedea şi dumneavoastră, acum o săptămână, că ministrul de Finanţe prezent în studioul TVR i-a urecheat efectiv pe conducătorii acestei instituţii, pentru că au încercat să-şi facă datoria. A nu ştiu câta oară este când tragem acest semnal de alarmă", a afirmat, astăzi, Ştirbu.

El a adăugat că va invita persoanele în cauză din TVR la audieri în Comisia de cultură.

"În situaţia în care până săptămâna viitoare când avem şedinţă ordinară a Comisiei pentru cultură, Camera Deputaţilor nu ia decizia de constituire a comisiei speciale de anchetă, o vom invita pe doamna Doina Gradea la audieri, pe doamna directoare de la ştirile TVR 1, la audieri, solicitându-le încă o dată demisia. În situaţia în care această demisie nu va avea loc, cu siguranţă reprezentanţii PNL, ai tuturor partidelor din Opoziţie vor vota împotriva raportului de activitate pe 2018. În situaţia în care, conform legii, acest raport de activitate este respins de către comisiile de specialitate din Cameră şi implicit de către plenul reunit, această conducere va fi demisă", a explicat Ştirbu, potrivit Agerpres.

Potrivit deputatului liberal, jurnalistul TVR a fost retras de pe Parlament şi PSD pe motiv că ar fi fost agresivă.

"În convorbirea cu acest corespondent, am înţeles că directoarea de la ştirile TVR i-a reproşat că este agresivă. Dacă agresivitatea se rezumă la faptul că îşi face datoria de jurnalist, se rezumă la faptul că adresează o întrebare pertinentă liderului de facto şi, de fapt, prim-ministrului de facto al acestei ţări, respectiv domnului Dragnea, înseamnă că jurnalismul nu este ceea ce credem cu toţii", a mai susţinut Gigel Ştirbu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb