STK: "Am răspuns deja!"

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 august 2008

STK: "Am răspuns deja!"

Articolul semnat de către domnul Prunea nu doar că ne dă dreptul la replică, ci aproape ne obligă să reacţionăm.  Titlul acestui articolul pare mai degrabă o invitaţie la exprimare lansată celor care au votat pentru listarea fondului STK Emergent (reprezentând, evident, majoritatea membrilor Consiliului Bursei de Valori Bucureşti) şi tuturor celor care au contribuit, de-a lungul unui proces amănunţit şi de lungă durată, la listarea fondului STK Emergent; la această provocare nu putem noi răspunde.  Ceea ce remarcăm, însă, şi nu pentru prima oară, este lipsa totală de responsabilitate a semnatarului vizavi de cuvintele pe care le rosteşte sau le aşterne pe hârtie.

Suntem oricând dispuşi să discutăm, pe baza faptelor documentate, despre trecutul, prezentul şi viitorul fondului STK Emergent, atât cu investitorii, cât şi cu instituţiile abilitate, reprezentanţii presei şi publicul în general; de altfel inclusiv şedinţa Consiliului BVB din 29 iulie, la care domnul Prunea a participat, ne-a oferit ocazia să răspundem punctual la întrebări legate de firul evenimentelor din istoria fondului şi chiar să comentăm unele afirmaţii "creative" (adică imprecise) apărute în anumite publicaţii.  Nu suntem însă dispuşi să intrăm în jocul ridicol al afirmaţiilor necoapte, al surselor compromise sau al demagogiei pseudo-politice.  Nici nu suntem interesaţi să ne mobilizăm buna credinţă în faţa unui stil de prezentare care trădează în cel mai bun caz o incredibilă superficialitate profesională în problematica pieţei de capital şi în cel mai rău caz o imensă rea-voinţă, izvorâtă din interese vizibil conflictuale.

Avem o responsabilitate faţă de toţi cei care ne-au încredinţat, odată cu banii lor, un mandat de administrare a fondului şi intenţionăm să ne ocupăm în continuare de maximizarea valorii acestei investiţii. 

Recomandăm cu căldura aceeaşi abordare şi celor care, având o răspundere similară în propria firmă, privesc "pierderea" de timp ca o potenţială sursă de "câştig" personal şi nu sunt sensibilizaţi de faptul că astfel de campanii, neancorate în realitate, aduc un enorm injuriu tuturor persoanelor şi instituţiilor angrenate pe piaţa de capital din România.

De la înfiinţare echipa managerială a STK Emergent s-a concentrat exclusiv pe obţinerea unor randamente bune pentru atingerea obiectivului fundamental de maximizare a averii investitorilor cu respectarea cu stricteţe a reglementărilor legale romaneşti şi europene.

Succesul STK Emergent devine posibil şi prin prisma faptului că se poziţionează pe o nişă de piată puţin concurată. Această oportunitate neexploatată până în prezent a fost imediat sesizată de catre jucătorii de pe piata financiară, nu mai puţin de 3 astfel de jucători, printre care şi Petru Prunea anunţând în cursul acestui an înfiinţarea unor fonduri de investiţii similare.

Invităm potenţiala viitoare concurentă să participe alături de noi la promovarea acestui tip de produs pentru că, de altfel, vor fi beneficiarii muncii noastre nefiind constrânşi să aloce resurse importante pentru asumarea rolului de "deschizător de drumuri".

Toate acuzaţiile aduse de Petru Prunea au fost prezentate şi CNVM şi BVB în mod repetat de-a lungul timpului, iar instituţiile abilitate de lege să reglementeze piaţa de capital le-au dezavuat.

Continuând pe aceeaşi linie, Petru Prunea se descalifică ca profesionist şi arunca o mare neîncredere asupra bursei şi CNVM-ului accentuând neîncrederea investitorilor autohtoni şi străini în piaţa de capital românească.

Prin aceste demersuri, Petru Prunea urmăreşte: 1) anihilarea concurenţei; 2) abaterea atenţiei de la gravele probleme cu care se confruntă BROKER SA, fapt sesizat de investitorii importanţi care ies masiv din societate; 3) prin noroiul cu care aruncă spre CNVM, urmăreşte tranşarea unor lupte de gherila din interiorul pieţei de capital.

În anul 2008 în cadrul marii familii europene Petru Prunea ar trebui să se lepede de vechea moştenire şi să înveţe că lupta între concurenţi se face în mod loial, în principal prin compararea rezultatelor.

Acest comportament a fost sesizat recent şi într-o emisiune televizată pe un post de business unde Petru Prunea a fost atenţionat de către moderator să renunţe la atacurile la persoană pentru că îl descalifică şi îl aruncă în derizoriu.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Dl. care a scris articolul de mai sus incearca printr-un atac la persoana sa arunce praf in ochi potentialilor investitori. Un asemenea limbaj de lemn mai poate fi citit doar in plenarele Partidului Comunist. Articolul dumneavoastra nu raspunde nici unei acuze, si este total neprofesional . Va sugerez sa va concediati departamentul de PR. Sunteti urmatorul FNI

    1. presupun ca ai facut parte din FNI daca esti asa de bine informat. Nu iti lipsesc nici cunostintele legate de plenarele Comuniste, ai fost si pe acolo?

    Ma bucur nespus sa vad ca in sfarsit se ia atitudine impotriva "CELUI MAI MARE RECHIN DE PE PIATA DE CAPITAL"!!!

    Ceea ce face dl. prof.PRUNEA nu este deloc demn de lunga titulatura pe care o detine si nici pentru inaintata sa varsta(Varsta te face mai intelept,exceptia de la regula o face dl.prof. care o data cu trecerea anilor .....) 

    INVIDIA dl Prunea!!!

    Va roade invidia!!!

    Ati declarat si dvs.ca doriti sa va faceti un fond de investitii, insa cum o mare parte din oamenii capabili din firma Broker au plecat totul a ramas la faza de proiect; iar acum STRUGURII SUNT ACRII, nu-i asa? 

    NATIUNE TREZESTE-TE!!!!

    Domnilor, In loc sa va canalizati energia in aceasta lupta stupida a orgoliilor, mai bine canalizati-va resursele in salvarea pietei de capital care e pe butuci!!! 

    Nu se face decat sa se arunce cu noroi dintr-o parte in alta iar consecintele le vedem in portofolii!!!

    E destul loc pt toata lumea!!!!! 

    Fratilor!!Altfel sta treaba.

    Voi chiar credeti ca Prunea face toate magariile astea degeaba? 

    Interesul e altul: 

    Ia ghiciti cine va fi primul in BID cand se va lista STK? 

    Vrea sa cumpere STK la un pret cat mai mic :)))

    Stie el ce stie despre potentialul investitiei 

    1. UN RASPUNS DE ADEVARAT DOMN CELUI CARE ESTE CU ADEVARAT UN CANCER AL PIETEI DE CAPITAL SI UN CARACTER DE DOI LEI : PETRU PRUNEA

      PENTRU CEI CARE AU DUBII IN PRIVINTA ARTICOLULUI SA ISI ADUCA AMINTE CA DOMNUL NICOLAE PASCU A FOST OMUL DE BAZA A "DOMNULUI" PRUNEA LA BRK CONTRIBUIND DIRECT LA REZULTATELE ACTIUNII. 

      PRUNEA SIMTE POTENTIALUL STK ( CONCURENTA DIRECTA ATAT PENTRU BRK SI PENTRU FONDURILE INCHISE PE CARE VREA SA LE ADMINISTREZE) ASA CA FACE CE STIE EL MAI BINE: ARUNCA CU NOROI PENTRU CA ACESTA E GENUL DE OM , CA SI SIMA : DOI NENOROCITI. 

      NOROC CA EXISTA REZULTATE FINANCIARE CARE VORBESC MAI CLAR SI MAI COERENT DECAT AR PUTEA PRUNEA VREODATA.

      INCA O DATA FELICITARI DOMNULUI PASCU. 

      ZICI TU CEVA ACOLO!!

    cred ca si a dat toata lumea seama ce fel de om e prunea asta.

    brk se prabuseste exact din cauza asta , management FOARTE slab. 

    Oricum articolul denota inca o data lipsa de caracter a domnului prunea care se pare ca nu stie ca CEVA DE PROASTA CALITATE SE DISCREDITEAZA SIGUR INSA CEVA DE BUNA CALITATE SE RECUNOASTE DOAR ATUNCI CAND TREZESTE DUSMANII SI INVIDIE. DOMNULE PRUNEA EU STIU DEJA ASTA SI CRED CA MARE PARTE A INVESTITORILOR STIU LA FEL CA MINE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb