Stocurile de minereu de fier din China, la nivel record

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 februarie 2014

Stocurile de minereu de fier din China, la nivel record

Preţul materiei prime a scăzut cu 8,2% anul acesta

Stocurile de minereu de fier din China, cel mai mare cumpărător de profil din lume, au urcat la un nivel record săptămâna trecută, în condiţiile în care traderii şi-au crescut importurile ca să utilizeze această materie primă drept garanţie pentru credite. În acelaşi timp, cererea internă de minereu de fier rămâne slabă.

Stocurile de minereu de fier din porturile Chinei au fost de 100,25 milioane de tone săptămâna trecută, depăşind 100 de milioane de tone pentru prima dată din iulie 2012, potrivit datelor "Shanghai Steelhome Information Technology" Co. Rezervele de minereu de fier din China au crescut cu 16% în 2014.

Preţul spot al minereului de fier din China a scăzut cu 8,2% în acest an, chiar dacă importurile din domeniu au ajuns la un nivel record luna trecută.

Creşterea stocurilor creează, pe termen scurt, un risc de scădere a preţurilor minereului de fier, conform "Goldman Sachs Group" Inc.

La data de 11 februarie, preţul minereului de fier (cu conţinut 62%) livrat în portul Tianjin atingea cel mai redus nivel din iulie 2013: 120 de dolari tona. În ultima zi a săptămânii trecute, cotaţia a mai câştigat teren, atingând 123,20 dolari tona.

Conform "Standard Chartered" Plc, preţul minereului de fier ar putea să scadă anul acesta sub nivelul anticipat, de 118 dolari tona, în cazul în care China nu va avea capacitatea să absoarbă producţia record din Australia, pe fondul încetinirii creşterii economiei ţării asiatice. În opinia analiştilor "Goldman Sachs", preţul mediu al minereului de fier va fi de 119 dolari tona în trimestrul curent, 110 dolari tona în cel de-al doilea, după care va scădea la 100 de dolari în perioada finală a anului.

Importurile de minereu de fier ale Chinei, care reprezintă peste 60% din comerţul maritim al ţării, au ajuns la 86,83 milioane de tone în ianuarie, de la 73,38 milioane de tone în decembrie, conform datelor Administraţiei Vămilor de la Beijing.

Economia Chinei, a doua ca mărime la nivel mondial, este estimată să crească cu 7,4% anul acesta, ritmul fiind cel mai redus din 1990. În 2013, China a înregistrat o expansiune economică de 7,7%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb