Strategia de privatizare a societăţii Automobile Craiova SA, aprobată de Guvern

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 mai 2007

Strategia de privatizare a societăţii Automobile Craiova SA, aprobată de Guvern

Guvernul a aprobat, în ultima sa şedinţă, memorandumul privind strategia de privatizare a Societăţii Comerciale "Automobile Craiova" - SA, se arată într-un comunicat de presă. Potrivit acestei strategii întocmite de Comisia de privatizare a S.C. Automobile Craiova S.A., vânzarea pachetului de 72,4% din capitalul social deţinut de stat la societate se va face prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile.

În plus, plata preţului pachetului de acţiuni pus în vânzare de stat se va face în termen de 10 zile de la semnarea contractului sau, după caz, de la data îndeplinirii tuturor condiţiilor suspensive.

Potrivit sursei citate, oferta finală de cumpărare de acţiuni va avea două componente, respectiv componenta tehnică şi componenta financiară, care se vor depune separat, în plicuri sigilate, iar cea mai bună ofertă va fi selectată de către Comisia de privatizare prin aplicarea grilei de punctaj. La punctaj egal va fi selectat ofertantul care oferă preţul cel mai mare.

Condiţia obligatorie pentru participarea la negociere a ofertantului este prezentarea unui Plan de afaceri pe o perioadă de 4 ani, în care să se prezinte expres elemente tehnice, elemente economico-financiare, sursele de finanţare ale Planului de afaceri, dezvoltarea pieţei etc.

În ceea ce priveşte punctajul acordat fiecărui investitor, Comisia de privatizare va avea în vedere următoarele elemente de departajare: preţul oferit pe acţiune, investiţiile pentru modernizarea capacităţilor de producţie a autoturismelor de pe platforma SC Automobile Craiova SA - SC Daewoo Automobile România SA, angajamentul ofertantului de a ajunge în al IV-lea an de la privatizare la un nivel de integrare de minim 60% şi angajamentul ofertantului de a realiza un volum al producţiei de 200.000 de autoturisme pe an în al IV-lea an investiţional de la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor.

Din punctajul final acordat de către Comisie, 35% va reprezenta, conform strategiei adoptate de Executiv, preţul oferit pe acţiuni, 25% investiţiile pentru modernizarea capacităţilor de producţie a autoturismelor, 20% nivelul de integrare şi 20% volumul producţie, şi fiecare dintre cele patru elemente de departajare avute în vedere de către Comisie pentru stabilirea ofertei câştigătoare va fi punc­tat separat.

Pentru punctul referitor la investiţii, Comisia de privatizare va puncta doar acele investiţii pentru care se specifică angajamente de garanţii şi care se vor realiza în primii patru ani. Inves­tiţiile angajate vor fi garantate prin constituirea unei garanţii reale mobiliare asupra pachetului de acţiuni vândut. Totodată, Comisia de privatizare va solicita şi garanţii suplimentare.

Comisia nu va acorda nici un punct dacă angajamentul ofertantului se referă la o perioadă mai mare de 4 ani şi/sau la un nivel de integrare mai mic 60%.

Dacă ofertantul nu se angajea­ză să realizeze un volum al producţiei de 200.000 de autoturisme în al IV-lea an investiţional de la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, atunci Comisia de privatizare nu va acorda aces­tuia niciun punct.

Pentru aceste două angajamente, pe care trebuie să şi le ia ofertantul, vor fi introduse clauze în contractul de vânzare-cumpărare pentru a garanta posibilitatea urmăririi, de către AVAS, a îndeplinirii condiţiilor respective în perioada post-privatizare, sub sancţiunea plăţii de daune interese şi/sau rezilierii/rezoluţiunii contractului de privatizare.

Pe de lată parte, investiţiile pentru protecţia mediului sunt obligatorii şi se garantează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb