Strauss-Kahn vrea să atragă 2 miliarde dolari pentru propriul fond de hedging

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 martie 2014

Strauss-Kahn vrea să atragă 2 miliarde dolari pentru propriul fond de hedging

Dominique Strauss-Kahn, fost director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), intenţionează să atragă 2 miliarde de dolari pentru un fond de hedging pe care îl conduce, iar în prezent se află în China ca să convingă investitorii să-şi plaseze banii în acest instrument, potrivit anunţului făcut de firma sa, "LSK & Partners".

Strauss-Kahn va administra fondul împreună cu fiica sa, Vanessa Strauss-Kahn.

"China joacă şi va juca un rol predominant în acest fond", a declarat directorul operaţional al "LSK & Partners", Mohamad Zeidan, menţionând că fondul aşteaptă avizul autorităţilor de reglementare din Luxemburg înainte să încaseze banii de la eventualii clienţi. Zeidan a adăugat că "LSK & Partners" vrea să obţină bani la nivel global, iar în aproximativ o lună oficialii săi vor fi prezenţi în Golf şi în Rusia, ca să atragă investitori. Fondul lui Strauss-Kahn urmăreşte să atragă aproape 20 de investitori instituţionali şi privaţi.

China, cu un număr ridicat de investitori instituţionali şi peste 640.000 de milionari în 2012, potrivit unui studiu Capgemini - RBC Wealth, este văzută ca o sursă importantă de capital pentru fondurile de hedging.

Strauss-Kahn a preluat anul trecut conducerea firmei de investiţii "Anatevka", din Luxemburg, numele acesteia fiind schimbat ulterior în "Leyne, Strauss-Kahn & Partners" ("LSK & Partners"), întrucât astfel reflectă prezenţa analistul financiar Thierry Leyne şi a fostului şef al FMI. Fondul de hedging al firmei se va baza pe analizele economice, financiare şi politice ale lui Strauss-Kahn.

Strauss-Kahn a demisionat în 2011 din fruntea FMI, după ce a fost acuzat de viol de către o cameristă a unui hotel din New York. Ulterior, ex-oficialul FMI a fost achitat în proces pentru că presupusa victimă nu a fost credibilă.

"LSK & Partners" deţine Assya Asset Management, firmă prezentă în Bruxelles, Bucureşti, Geneva, Luxemburg, Monaco şi Tel Aviv prin centre de administrare a activelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb