Struţo-cămila PNL-PSD - ura şi la gară!

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 2 august

Sorin Rosca Stanescu

Căruţa politică s-a cam rupt. A fost prea mult timp trasă în direcţii diferite. Litigiul, aflat în plină desfăşurare, nu este generat de principii diferite în materie de politică. Nici măcar de orientări diferite. Nu programele celor două partide le-au împins la rupere. Ci pur şi simplu competiţia politică. La prezidenţiale. Lupta se duce în baza principiului "care pe care".

De luni de zile, generalul cu patru stele, Nicolae Ciucă, ne informează cu subiect şi predicat că este decis să candideze la alegerile prezidenţiale, invocând în acest sens o regulă de fier PNL. Şi anume că preşedintele partidului este obligat să se înscrie în cursă. Şi, deşi nu a fost desemnat de un congres al partidului, el acţionează în direcţia Cotroceni cu toate motoarele turate la maxim. A împânzit România cu uriaşe panouri publicitare, în care ne zâmbeşte "un ostaş în fruntea ţării". Acestea au costat sume exorbitante de bani, de care PNL, în mod obiectiv, nu dispune. Şi chiar dacă ar dispune, în mod legal nu se poate angaja la asemenea cheltuieli, atâta vreme cât nu ne aflăm nici măcar în precampanie electorală. Mai târziu, în funcţie de rezultatul alegerilor, vom vedea demarate pe această temă anchete de răsunet DNA. Dar ce se întâmplă peste gard?

Dincolo, Marcel Ciolacu continuă să se izmenească. Este premier, iar dacă va candida la prezidenţiale va fi obligat să se autosuspende dintr-o funcţie care crede el că îi vine mănuşă. Stând cu nasul de voie de nevoie toată ziua în cifre, este mai conştient decât noi că România se cam duce la vale din punct de vedere economic. O campanie prezidenţială va însemna implicit denunţarea de către "colegii" liberali a multora dintre neajunsurile executivului condus de Ciolacu. Astfel încât, Marcel Ciolacu va continua să se izmenească până spre sfârşitul lunii august, când la congresul PSD se va hotărî ce şi cum. Aşteaptă până atunci să vadă în ce ape se scaldă. Există în interiorul PSD o frică atavică de această cadidatură la prezidenţiale, în sensul că, aşa cum a ajuns să creadă partidul, electoratul din România va refuza din nou un lider socialist. Preferând un lider de dreapta.

Dar care dreapta? De-a lungul întregii sale istorii, inclusiv a istoriei recente, PNL a basculat între centru şi stânga. Când a fost împins în dreapta, acest fenomen a fost artificial, generat de plaja din ce în ce mai largă, care a fost acaparată în aceste ultime decenii de PSD.

Aşa că bătălia se va da, de fapt, la prezidenţiale, nu între stânga şi dreapta, ci pentru ciolan. Ciolanul de la Cotroceni. Dar, sub acest pretext, al strângerii rândurilor în jurul PNL, iată că generalul cu patru stele Nicolae Ciucă s-a dezlănţuit, anunţând declanşarea negocierilor în vederea formării unui puternic pol de dreapta. Ce vrea de fapt Nicolae Ciucă, butonat de Klaus Iohannis? Vrea să aspire cât mai multe formaţiuni politice, pe care să le pună sub aceeaşi umbrelă artificială a dreptei politice şi să le opună PSD-ului.

S-a creat astfel o situaţie în felul ei unică. Începând din această săptămână, oficial, cele două partide s-au despărţit, îşi taie în mod accelerat punţile de legătură, se încaieră pe tot terenul, dar guvernează strâns îmbrăţişate un stat care, în plan economic, este în plină derivă. Dacă nu ar fi trist, ar trebui să râdem în hohote şi să batem din palme, salutând acest spectacol caragialesc.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Adio,PSD dar raman cu tine, va spune PNL la toamna.

    Dupa esecul catastrofal al fortei Dreptei ce i-a avut drept interfata pe Orban , in dublu rol , Drula ,Tomac ,Barna si semiesucul aliatului lor Simion toate partiduletele de dreapta vor oferi sprijinul lor PNL ce il are pe Ciuca drept cap de afis .PSD s-a compromis atunci cind a primit ok de la Orban de Budapesta prietenul lui Trump si prietenul lui Dragnea si s-a compromis acum cind s-a decis sa ii ofere lui Geoana un post de Comisar European spre a fi sprijiit de acesta in alegeri .Candidatura lui Ciuca nu este batuta in cuie chiar daca a cheltuit sume importante pe afisele electorale .Asa cum ne-am obisnuit si cum vedem ca se intimpla si in SUA „ urma scapa turma” .Harris cotata cu citeva preocente inainte de renuntarea lui Biden a spart toate topurile .Pastrind proportiile modelul poate fi preluat si in Romania .Harris l-a depasit deja pe Trump in toate statele Swing .Ciuca poate renunta si el pe final si poate oferi candidatura unei persoane ce va produce o surpriza de proportii .Favorita lui Macron si a lui Biden poate cistiga la dublu functia de Presedinte .Procedeul Cuza poate deveni de actualitate .Occidentul poate readuce toate oualele in acelasi cos .

    sa ne imaginam 2 persoane ce se tin strans de mana in cerc… daca punem cadeu / focalizare pe 1 pereche de maini… putem observa desprinderea fara a baga de seama ca se tin si de perecea cealalata … de mana …

    s c c r e t 

    Viitoare legislatura va fi condusa de catre PNL si USR plus minoritatile daca aritmetica Parlamentara ii ajuta sa faca asta .Majoritatile Parlamentare mari de peste 60 de procente nu pot explica nepunerea in practica a deciziilor UE de importanta extrem de mare.Romania deja a facut multi pasi in directia pe care UE o anticipeaza dar daca se intra cu bocancii in sistemul actual politicul va avea mari probleme si tara poate intra in haos.Din acest motiv este necesara guvernarea tarii de catre PNl impreuna cu noul USR. ?Asadar USR plus PNL si minoritatile nu vor depasi cu mult 51 de procente vot in noul Parlament lăsind in opozitie AUR si PSD care oricum se simt extrem de bine acolo .Ceilalti nu vor intra in noul Parlament daca decid sa mearga singulari in alegeri .

    Ă generalul Ciucă Ă nu ne poate informa Ă cu subiect și predicat Ă. Aveți milă !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb