Studii în străinătate: Marea Britanie, Olanda, Germania sunt în topul preferinţelor

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 24 septembrie 2020

Interesul tinerilor pentru studii în străinătate rămâne la cote foarte ridicate, în ciuda crizei sanitare şi a restricţiilor impuse de majoritatea statelor.

Pentru aceştia există o veste bună: o nouă ediţie a târgului educaţional World Education Fair va avea loc în Bucureşti, Iaşi şi Timişoara în perioada 25-28 septembrie. Ana Maria Papp, Business Development Manager IntegralEdu, a vorbit, ieri, într-o conferinţă online, despre acest târg: "Evenimentele care vor avea loc la Bucureşti, Timişoara şi Iaşi sunt o premieră atât pentru universităţile internaţionale participante, pentru noi ca organizatori, dar şi pentru participanţi. Am reuşit în tot acest context să organizăm fizic un eveniment în condiţii de siguranţă totală, având în vedere toate procedurile pe care le-am implementat. Universităţile europene manifestă în continuare un interes sporit pentru tinerii din România, dar şi interesul tinerilor români pentru studii în străinătate rămâne la acelaşi nivel, ca în anii trecuţi, în ciuda condiţiilor actuale".

Interesul pentru studiile în Marea Britanie rămâne ridicat, mai ales în condiţiile în care anul acesta se mai poate aplica pentru împrumuturile privind taxele de şcolarizare, Ana Maria Papp oferind mai multe amăunte: "În noul context, introducerea taxelor internaţionale pentru studenţii europeni este certă, dar şi introducerea vizelor şi aplicarea pentru noul statut de imigrare (EU Settlement Scheme). Există şi aspecte pozitive. Dacă până acum bursele oferite de către instituţiile din UK nu reprezentau un procent mare din taxele de scolarizare, în momentul de faţă ne aşteptăm ca includerea studenţilor români în lista studenţilor internaţionali să ne ofere oportunitatea accesarii unui fond de burse mult mai substanţial. Din informaţiile primite de la partenerii noştri din UK, universităţile britanice lucrează acum asupra bugetelor alocate burselor studenţilor europeni, care vor putea contribui la accesarea mai facilă, diminuarea noilor taxe internaţionale. Marea Britanie rămâne totuşi destinaţia cea mai ofertantă din punct de vedere al domeniilor de studiu care pot fi accesate în limba engleză. Îi sfătuim atât pe tineri cât şi pe părinţi să se informeze avizat în legătură cu studiile în străinătate şi în Marea Britanie şi să apeleze, mai ales în condiţiile actuale, la un consultant educaţional care este conectat cu mediul academic extern şi care cunoaşte toate condiţiile de acces".

Una dintre cele mai importante modificări în opţiunile celor care vor să studieze în străinătate este mutarea interesului educaţional dinspre Marea Britanie spre zona Uniunii Europene, în special pe Olanda, Germania şi Franţa. Opţiunile se modifică în principal din cauza momentului Brexit, care va avea avea un impact major asupra taxelor de scolarizare în Marea Britanie, dar şi prin prisma mecanismului de obţinere a vizei. Olanda a redus la jumătate taxa pentru primul an, aceasta ajungând la aproximativ 1100 euro. Iar pentru a se finanţa din anul 2, studenţii au posbilitatea accesării unor burse, credite sau să îşi ia un job. Şi asta în condiţiile în care statul olandez susţine studenţii printr-o bursă de 400 de euro acordată celor care au un loc de muncă part-time în timpul facultăţii, dar şi în funcţie de venitul familiei realizat cu doi ani înainte de depunerea cererii. Alte tări europene cu studii universitare accesibile sunt Germania, Austria, Spania, Italia dar şi Denemarca sau Suedia, unde învăţământul este gratuit, dar unde însă trebuie îndeplinite o serie de condiţii mai stricte pentru admitere. Universităţile care vor fi prezente la World Education Fair vor expune viitorilor studenţi programe de studiu din zona axată pe ştiinţele exacte, dar şi din domenii precum turism, logistică, gaming, ospitalitate, business administration, comunicare şi PR, automotive şi inginierie, electronică sau ştiinţe politice. Trebuie precizat că evenimentul de la Bucureşti se va desfăşura fizic la Hotel Radisson Blu, cu respectarea tuturor normelor sanitare internaţionale anti-COVID

În ceea ce priveşte studiile liceale, tinerii din ţara noastră îşi păstrează interesul ridicat pentru Marea Britanie. Reprezentanţi ai unor licee internaţionale de prestigiu vor fi prezenţi şi la târgul educaţional din această toamnă. Multe din licee, inclusiv din Marea Britanie, continuă să ofere burse de studiu, care, în unele cazuri, pot ajunge şi la jumătate din taxa de şcolarizare. Creşte tot mai mult interesul şi pentru destinaţii de studiu precum: Portugalia, Spania, Austria, Germania sau Elveţia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb