STUDIU: 12% dintre cetăţeni susţin că preferă dietele fără carne pe toată perioada anului


Miscellanea / 14 aprilie 2022

12% dintre cetăţeni susţin că preferă dietele fără carne pe toată perioada anului

25% dintre români declară că obişnuiesc să postească miercurea şi vinerea în timp ce doar 1 din 10 români ţin tot postul, iar 15% respectă postul în ultima săptămână a acestuia, conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research. Persoanele active cu vârsta cuprinsă între 25 şi 45 de ani respectă, în cea mai mare măsură, postul, peste 55% dintre aceştia intrând în categoria celor care postesc, pe când persoanele peste 45 de ani ani ţin post în proporţie de 47%.

În topul alimentelor consumate în perioadele de post se află mâncarea gătită (81%), salatele de crudităţi şi fructele (72%), măslinele (60%) şi pateul vegetal (43%). Cele mai puţin consumate produse de post sunt quinoa (10%), tofu (19%) şi laptele vegetal (23%). 1 din 3 români care ţin post consumă şi preparate pe bază de soia, seminţe sau produse oleaginoase, precum nuci sau migdale.

Potrivit studiului, 12% români preferă dietele fără carne în general, iar un sfert dintre aceştia declară că sunt vegetarieni.

În rândul persoanelor care preferă dietele fără carne, cel mai mare procent de vegetarieni îl întâlnim în rândul tinerilor între 18 şi 24 de ani (27%), care sunt cei mai deschişi la abordarea noilor tendinţe alimentare. Aceeaşi tendinţă o regăsim şi în cazul persoanelor de peste 55 de ani (30%), categorie de vârstă căreia regimurile alimentare îi sunt recomandate pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos.

Principalul motiv invocat de persoanele care preferă produsele fără carne este reprezentat de efectele pozitive ale acestei diete asupra sănătăţii (50%). În mai mică masură regăsim şi argumente precum susţinerea drepturilor animalelor, protejarea mediului sau faptul că nu le place gustul cărnii.

Un sfert dintre români consideră dietele fără carne mai sănătoase

Cu cât persoanele înaintează în vârstă, cu atât creşte proporţia celor care consideră dietele fără carne ca fiind mai sănătoase.

Aşadar, 19% dintre tinerii sub 25 de ani spun că dietele fără carne sunt mai sănătoase, iar procentul acestora creşte până la 30% pentru persoanele peste 45 de ani.

Nivelul persoanelor care consideră că produsele din carne s-au scumpit faţă de anul trecut creşte direct proporţional cu vârsta, astfel că, de la 60% pentru tinerii între 18 şi 24 de ani, procentul creşte până la 79% pentru persoanele de peste 45 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb