90% dintre investitorii instituţionali iau în considerare riscurile legate de schimbările climatice înainte de a decide să investească într-o companie, arată un raport Deloitte, potrivit căruia tot mai multe companii îşi anunţă obiectivele de a-şi reduce amprenta de carbon, numărul celor care s-au angajat public să atingă nivelul de zero emisii nete triplându-se în 2020 faţă de 2019. Tranziţia către o economie globală cu emisii scăzute de carbon va necesita investiţii anuale de aproximativ 1 trilion de dolari, informează News.ro.
Potrivit raportului Deloitte "Building credible climate commitments - a roadmap to earning stakeholder trust": "Riscurile legate de schimbările climatice reprezintă un element tot mai important în decizia de a investi într-o companie, fiind menţionate de aproximativ 90% dintre investitorii instituţionali drept cel mai important factor de tip ESG (environmental, social, governance - mediu, social, guvernanţă) care le influenţează decizia de a plasa capital".
Investitorii solicită ca organizaţiile să le pună la dispoziţie informaţii credibile cu privire la obiectivele lor de mediu înainte de a lua decizii şi analizează dacă aceste obiective sunt bazate pe argumente ştiinţifice. Pe de altă parte, modul în care o companie îşi asumă responsabilitatea pentru gestionarea riscurilor generate de schimbările climatice, precum şi planurile şi procesele pregătite pentru a-şi atinge obiectivele declarate de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, în conformitate cu Acordul de la Paris din 2015, sunt la fel de importante, subliniază raportul.
Clienţii sunt tot mai atenţi la angajamentele de sustenabilitate ale companiilor şi ţin cont de acestea, deoarece vor să achiziţioneze produse pe care le consideră sustenabile, arată raportul. De asemenea, ei iau decizii astfel încât obiceiurile lor de consum să nu afecteze mediul în mod negativ, deoarece se tem de impactul global al schimbărilor climatice.
Raportul sugerează, de asemenea, unele măsuri pe care companiile le pot lua pentru a-şi stabili angajamente de mediu credibile, pentru a respecta reglementările tot mai numeroase şi pentru a câştiga încrederea stakeholderilor. O primă fază este o evaluare a impactului actual al organizaţiei asupra mediului, incluzând emisiile directe şi indirecte, dar şi alte aspecte, cum ar fi serviciile furnizate, precum şi a aşteptărilor stakeholderilor şi ale autorităţilor de reglementare, urmate de stabilirea unor obiective legate de mediu.
În prezent, este în derulare un proces de înfiinţare a unei entităţi care să funcţioneze ca o autoritate şi să stabilească standardele de raportare în domeniu sub umbrela Fundaţiei IFRS (International Financial Reporting Standards), mai adaugă raportul.
Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.
1. articol de indoctrinare
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 30.06.2021, 09:07)
nu pun botul la asa ceva nici mort
eu ma uit la ROI (return on investment) si altele conexe ... si ma doare la morcov de ESG (environmental si alte cacaturi) policies!
banul e dulce si mare cand te uiti la ROI! :)
fraierii cu ameteli ecologiste in cap o vor descoperi pe pielea lor si pe portmoneul lor ce inseamna sa "investesti verde" ! :)