STUDIU ADMIRAL MARKETS: Principalii indici din SUA au pierdut 6% după confirmarea lui Obama

F.A.
Comunicate de presă / 15 noiembrie 2012

Reducerea deficitului cu 600 de miliarde de dolari ar trimite SUA din nou în recesiune, cu ramificaţii considerabile în pieţele financiare globale, se arată într-o analiză Admiral Markets, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Probabilitea ca politicienii americani să permită creşterea abruptă a taxelor şi reducerea dramatică a cheltuielilor este destul de mică. Cu toate acestea, riscul este prezent. Cei mai optimişti experţi sunt de părere că se va ajunge la o înţelegere, altfel efectul va fi unul devastator pentru economia americană, se arată în comunicat.

Ramificaţiile în pieţele financiare au fost resimţite imediat, principalii indici din SUA pierzând 6% după confirmarea lui Obama. "Dacă legile fiscale privind controlul bugetului, stabilite în 2011, intră automat în vigoare din 2013, bursele de acţiuni trebuie să crească cu 9% anul viitor pentru ca investitorii care au cumpărat la începutul lui 2012 să obţină acelaşi profit", explică analiştii sucursalei Admiral Markets în ţara noastră una din cauzele declinului. În acelaşi timp, aceştia prognozează un declin de încă 10-12% în următoarele luni.

O eventuală recesiune a economiei americane nu ar afecta însă intrările de capital, ci dimpotrivă, ar duce la o apreciere a dolarului. Nu şi de data aceasta însă, valutele sensibile la "sentimentul" pieţei, precum dolarul australian sau neo-zeelandez au câştigat teren în faţa dolarului, investitorii preferând aurul şi valute cu randament superior, precizează comunicatul.

"Chiar dacă SUA este problema, aceasta devine inevitabil o problemă globală şi face ca investitorii să caute cele mai sigure şi lichide active, dolarul şi bonurile de tezaur americane. Dacă vom avea un vârf fiscal, ratingul SUA va fi retrogradat şi va afecta statutul de safe-heaven al dolarului, ce va duce la o diversificare a portofoliului de refugiu, iar dolarul îşi va lua în cele din urmă partea sa dacă aversiunea faţă de risc la nivel global se intensifică", spun analiştii Admiral Markets.

Acum că alegerile s-au încheiat, atât republicanii cât şi democraţii vor căuta soluţii pentru a evita aşa numitul "fiscal cliff". În cele din urmă, este foarte posibil ca Congresul din SUA să acţioneze în acest sens, existând însă posibilitatea să nu o facă anul acesta şi astfel se va prelungi tensiunea şi starea de incertitudine, fapt care va afecta încrederea investitorilor şi a consumatorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb