STUDIU ARIEL: 92% dintre cetăţeni sunt preocupaţi de valoarea facturii la energie electrică

V.G.
Miscellanea / 29 septembrie 2022

92% dintre cetăţeni sunt preocupaţi de valoarea facturii la energie electrică

Spălatul hainelor la temperaturi scăzute reduce consumul de energie electrică al maşinii de spălat cu până la 60%

Majoritatea românilor consideră că folosirea becurilor de tip LED (75%), scoaterea aparatelor din priză (55%), sau spălatul hainelor doar atunci când maşina poate fi umplută (51%) sunt metodele cele mai eficiente şi cu impact în economisirea energiei electrice, conform unui studiu local realizat de Ariel împreună cu Cult Market Research, arată un comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Mai mult decât atât, 2 din 10 români spală hainele la mână, în timp de 26% dintre ei aleg să poarte acelaşi articol vestimentar de mai multe ori înainte de spălare, totul pentru a reduce consumul de energie electrică şi, totodată, valoarea facturilor.

Potrivit sursei citate, atunci când vine vorba de incertitudinea românilor cu privire la situaţia economică actuală, scumpirea energiei electrice se clasează în vârful piramidei motivelor de îngrijorare pentru mulţi dintre aceştia. 77% dintre români au fost afectaţi puternic de scumpirile la energie electrică de până acum, urmată de cele la mâncare şi băutură (74%) şi carburanţi (69%). Deşi sunt conştienţi de schimbările majore care au apărut în stilul lor de viaţă, românii încă nu cunosc metodele cele mai eficiente prin care pot economisi energie electrică şi pot proteja mediul înconjurător.

Nu este un secret nici faptul că românii percep spălatul hainelor în apă rece ca fiind o metodă mai puţin eficientă de scoatere a petelor, şi aleg, de cele mai multe ori, să folosească apă la temperaturi foarte ridicate - lucru care creşte şi mai mult consumul de energie electrică în ciclul de spălare.

"Ariel, marcă P&G, îşi propune să răspundă celor mai complexe provocări cu care se confruntă lumea modernă cu ajutorul celor mai avansate tehnologii. Astfel, oferă soluţii de curăţare superioare prin produse performante care oferă aceleaşi rezultate impecabile chiar şi în apă rece, având, aşadar, un impact pozitiv măsurabil asupra societăţii şi mediului. Prin spălarea cu Ariel PODS la 30 de grade, consumul energiei electrice al maşinii de spălat este redus cu până la 60% în fiecare ciclu", a spus Răzvan Resmeriţă, Director de Comunicare Fabric Care Europa de Sud-Est în cadrul P&G.

Acelaşi studiu realizat de Cult Market Research împreună cu Ariel, relevă faptul că 54% dintre români cunosc totuşi avantajele spălării hainelor la temperaturi scăzute: 30% dintre ei consideră că hainele îşi păstrează mai bine culorile, iar 27% sunt conştienţi că ajută la protejarea mediului. Cu toate acestea, persoanele preocupate de reducerea energiei electrice nu includ pe listă şi spălatul hainelor în apă rece.

Ariel îşi doreşte să aibă un impact pozitiv în rândul societăţii şi a mediului, oferindu-le consumatorilor nu doar o metodă sustenabilă prin care pot economisi mai multă energie electrică prin spălarea hainelor la temperaturi scăzute, ci şi oportunitatea de a contribui la protejarea mediul. Totodată, în lista de obiective se numără şi educarea populaţiei cu privire la acest subiect. Astfel, mai jos sunt enumerate o listă cu bune practici şi metode mai puţin eficiente pe care le poţi avea în vedere:

Bune practici:

Spală hainele în apă rece cu Ariel şi poţi reduce cu 60% din consumul de energie electrică per ciclu de spălare. Cumpără electrocasnice care consumă mai puţină energie - O maşină de spălat din clasa energetică A+++ consumă, de obicei, puţină energie. Totodată, poţi verifica ciclurile de spălare ECO ale maşinii tale.

Opreşte dispozitivele din modul standby de câte ori ai ocazia - mai multe electrocasnice pot fi deconectate de la priză fără a le afecta activitatea.

Evită încărcarea telefonului până la 100%. Mulţi oameni aleg să îşi lase telefonul la încărcat pe toată durata nopţii, însă acest lucru poate scurta ciclul de viaţă al bateriei. Încarcă telefonul la maximum doar atunci când este nevoie.

Alege să usuci hainele în aer liber, mai ales vara, în loc să apelezi la un uscător de rufe - te va ajuta să economiseşti bani.

Izolarea casei este o metodă foarte eficientă - reprezintă o investiţie bună pe termen lung.

Stinge lumina de câte ori ai ocazia şi înlocuieşte becurile normale cu cele LED.

Setează un termostat smart pentru a monitoriza consumul de energie şi costul celui mai mare consum. Pe termen lung, monitorizarea consumului de energie cu ajutorul unui termostat smart (şi nu doar instalarea lui) te va ajuta să economiseşti bani.

Metode cu eficienţă scăzută:

Spălarea hainelor la temperaturi ridicate nu va economisi la fel de multă energie electrică precum spălarea lor în apă rece. Reducerea temperaturii unui ciclu normal de spălare de la 60°C to 30°C poate reduce cu 60% din consumul de energie electrică per ciclu de spălare. Setarea unei temperaturi mai scăzute te poate ajuta să economiseşti bani, dar mai mult, ajută şi mediul înconjurător, deoarece utilizezi mai puţină energie şi astfel, reduci emisiile de carbon atunci când speli hainele.

Dacă setezi termostatul la temperaturi foarte ridicate nu vei încălzi casa într-un timp mai scurt.

Dacă vopseşti în culoarea negru caloriferele nu te va ajuta să economiseşti energie electrică.

Dacă foloseşti electricitatea noaptea, aceasta nu va fi întotdeauna mai ieftină decât cea utilizată în timpul zilei. Acest lucru depinde de contractul tău la energie, iar pentru cei care au un sistem de încălzire centralizat, costul la energia electrică va fi acelaşi, indiferent de momentul zilei.

Dacă laşi dispozitivele în standby, acestea vor consuma în continuare energie. Pentru a economisi energie electrică, închide sau scoate dispozitivele din priză.

Este un mit să setezi o temperatura scăzută la căldură pentru a economisi bani. Pe termen lung, pentru a economisi energie electrică şi bani, poţi porni căldura doar atunci când este cu adevărat nevoie, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb