STUDIU ASF: "Achiziţia SIF-urilor de către SIF-uri ar creşte lichiditatea pieţei"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 februarie 2014

"Achiziţia SIF-urilor de către SIF-uri ar creşte lichiditatea pieţei"

Eliminarea restricţiei ca un SIF să deţină acţiuni la alte SIF-uri ar duce la o creştere a lichidităţii Bursei, pentru o perioadă acceptabilă de timp, iar investitorii ar câştiga prin aprecierea valorii acţiunilor, a reieşit dintr-un studiu de impact făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară, potrivit lui Mircea Ursache, vicepreşedinte al instituţiei.

"Dispunerea de măsuri din 2005 (n.r. referitoare la interzicerea achiziţionării de către o SIF a acţiunilor altor SIF-uri) este un act înrobitor pentru piaţă", ne-a spus Mircea Ursache, vineri, după un seminar de specialitate la Sinaia.

Domnia sa a continuat: "Decizia CNVM fusese luată într-o anumită conjunctură. În 2005, portofoliile SIF-urilor arătau cu totul altfel. Astăzi, o eliminare a ei nu ar afecta deloc piaţa şi nu duce, în nici un caz, la acţiune concertată.

Nu ştiu ce va decide ASF privind această propunere".

Stere Farmache, administrator al Bursei de Valori Bucureşti, consideră că, pe piaţa de capital, sunt reglementări rigide, care trebuie flexibilizate. "Din reglementările privind SIF-urile trebuie eliminate cerinţele discriminatorii faţă de alte AOPC", ne-a spus domnul Farmache.

Într-un document destinat acţionarilor, SIF Moldova precizează că a făcut demersuri către ASF în vederea anulării Dispunerii de Măsuri nr. 11/2005.

Potrivit conducerii SIF2, această modificare are ca scop asigurarea unui tratament egal şi nediscriminatoriu al SIF-urilor faţă de celelalte AOPC-uri din Româ­nia, asigurarea cadrului necesar pentru creşterea performanţelor SIF-urilor în cazul în care acestea vor putea tranzacţiona volume importante de acţiuni ale celorlalte SIF-uri, asigurarea posibilităţii de diversificare a portofoliului de acţiuni, creşterea lichidităţii acţiunilor SIF ca urmare a creşterii numărului de tranzacţii realizate cu acestea, asigurarea unor posibilităţi suplimentare pentru acoperirea riscului în cazul deciziilor de investiţii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Puscarie ca pentru Boboc pentru cine semneaza acest nou Fni

    1. Atata timp cat vanzarea si cumpararea se face pe o piata reglementata si transparenta nu e nici o problema. Nu ne vindem tara! Atunci hai dragi Romani sa o cumparam! Intrati pe bursa si cumparati astazi actiuni!!

    Echivaleaza cu liberalizarea constituirii unui cartel al SIF-urilor, in absenta eliminarii pragului si in absenta unei autoritati de supraveghere eficace (actuala ASF a demonstrat, cel putin in cazul SIF1, ca este fie incompetenta, fie aservita, fie rea-voitoare). Singur capitol la care s-a facut remarcata este nivelul exagerat si nejustificat de salarizare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb