Studiu BCG: Liderii de companii îşi menţin viziunea optimistă privind performanţa lor în 2023

S.B.
Companii / 4 mai 2023

Studiu BCG: Liderii de companii îşi menţin viziunea optimistă privind performanţa lor în 2023

72% dintre directorii executivi din Europa sunt optimişti cu privire la viitor, faţă de 83% din America de Nord şi de 79% din Asia. Însă, în contextul creşterii dobânzilor, instabilităţii financiare, tensiunilor geopolitice şi riscurilor unei noi recesiuni, directorii executivi din Europa sunt semnificativ mai puţin încrezători în performanţa companiilor în 2023, în comparaţie cu liderii executivi din alte regiuni ale lumii.

Aceasta este una dintre concluziile importante ale raportului Boston Consulting Group (BCG), intitulat "The CEO Outlook: Caution, Optimism, and Navigating the Road Ahead". Raportul se bazează pe sondarea a 759 de directori executivi globali din industrii diverse, dintre care peste 200 sunt din Europa, şi în care aceştia îşi expun aşteptările privind performanţele companiei pe care o conduc, provocările principale cu care se confruntă, precum şi modul în care îşi stabilesc priorităţile strategice în această perioadă de incertitudine.

Câteva concluzii cheie ale raportului:

- Clima şi sustenabilitatea sunt cele mai populare zone de investiţii pentru executivii din Europa, respectiv 55%, comparativ cu 41% în America de Nord şi 45% în Asia.

- Liderii din Europa au fost, de asemenea, singurul grup care au identificat angajamentele privind clima şi sustenabilitatea ca fiind o oportunitate prioritară în 2023, în timp ce transformarea digitală/tehnologică/AI a fost prima alegere a executivilor din America de Nord şi Asia.

- Pentru a controla costurile, un număr mai mare de lideri din Europa intenţionează să reproiecteze procesele sau modelele lor de operare, respectiv 58% faţă de 51% în ​​America de Nord şi Asia.

- 1% dintre directori la nivel global au identificat finanţarea şi volatilitatea pieţei de capital ca fiind unul dintre riscurile în 2023, ceea ce îi face mai puţin pregătiţi pentru provocările financiare viitoare.

- În America de Nord, Europa şi Asia, 73% dintre respondenţi se aşteaptă ca incertitudinea macroeconomică să fie o provocare cheie pentru companiile lor în 2023.

- Disponibilizările nu sunt o prioritate pentru liderii din Europa. 7% le identifică ca o acţiune prioritară pentru 2023, comparativ cu 12% în America de Nord.

- Europa investeşte cel mai puţin în creştere, 20% dintre directori executivi spunând că nu iau nicio măsură. Asia este cea mai bine poziţionată, aproape 10% dintre companiile de acolo spun că iau şapte sau mai multe acţiuni de creştere, inclusiv fuziuni şi inovaţii tehnologice.

Conform sondajului, doar jumătate dintre executivi se aşteaptă la şocuri economice globale în 2023. Cu toate acestea, falimentul recent al Silicon Valley Bank şi al altora arată cât de dificil este pentru directori să anticipeze viitorul, chiar şi pe

termen scurt. Prin urmare, este esenţial pentru lideri să continue să consolideze eforturile de reducere a costurilor şi să construiască rezilienţă, stimulând în acelaşi timp creşterea pe termen lung.

Cercetarea arată, de asemenea, că şi în acest mediu plin de provocări, liderii executivi înţeleg că trebuie să continue să investească pentru a concura şi a-şi consolida poziţia în piaţă. Modul în care vor alege să se poziţioneze va determina care dintre companii vor reuşi odată ce norii de furtună vor trece.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb