STUDIU: Cele mai căutate locuri de muncă, în office şi IT

V.B.
Macroeconomie / 23 mai 2014

Domeniile cu cele mai multe posibilităţi de angajare au fost cele din zona office (47%) - administrativ, asistenţă, HR, relaţii cu clienţii, secretariat, management de proiect, vânzări, marketing, evenimente - şi IT (17%), în timp ce, la polul opus, cele destinate serviciilor medicale au reprezentat cel mai mic procentaj (1%), potrivit unui studiu al Adecco trimis astăzi redacţiei.

Această proporţie dezechilibrată poate avea drept cauză domeniul în plină expansiune şi dorinţa angajatorilor, care, până în prezent, au preferat să recruteze direct, nu printr-un intermediar specializat, consideră autorii studiului.

Capitala are cele mai multe oferte de angajare - 37% din totalul oraşelor analizate (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Ploieşti, Iaşi şi Sibiu). Perioada cea mai favorabilă a fost reprezentată de săptămâna 31 ianuarie-7 februarie, care a adunat cele mai multe anunţuri.

Adecco a sesizat o scădere a numărului de locuri de muncă vacante publicate pe site-urile de recrutare, în raport cu cele ale agenţiilor de profil. Companiile ce au nevoie de angajaţi preferă să apeleze la serviciile specializate ale unei agenţii de resurse umane şi, prin urmare, aleg să publice ofertele de locuri de muncă pe site-urile acestora. Astfel, 52% din anunţurile de recrutare sunt postate pe diferite site-uri ale agenţiilor, în timp ce restul merge către platformele online dedicate recrutării.

Studiul conţine datele cumulate ale ofertelor publice de locuri de muncă ale agenţiilor de recrutare din România în intervalul ianuarie-martie 2014.

Cu o experienţă de 50 de ani, Grupul Adecco oferă resurse umane unui număr de peste 100 de mii de clienţi în fiecare zi: selecţie şi recrutare pentru plasament permanent, muncă temporară, outsourcing, management de proiect, recrutare în masă, calcul salarial, onsite, centru de evaluare, outplacement şi outstaffing (reconversie profesională externă), administrare personal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb