Studiu City Garden: Imobiliarele de lux în zona Pipera, preferate de străini

S.B.
Companii #Construcţii / 18 iulie 2023

Studiu City Garden: Imobiliarele de lux în zona Pipera, preferate de străini

Segmentul imobiliar de lux din nordul capitalei - zona Pipera se consolidează ca un pol de atracţie pentru investitorii şi cumpărătorii străini, datorită unui mix ideal de beneficii. Printre avantaje se numără preţul competitiv în comparaţie cu alte capitale europene şi accesul facil la facilităţi precum şcolile internaţionale de top din Bucureşti.

O analiză realizată de City Garden Residence, dezvoltatorul proiectului Bonton Luxury Villas din Pipera, arată că 80% dintre cumpărătorii primei faze sunt străini, în timp ce doar 20% sunt români. De asemenea, ponderea cumpărătorilor finali versus investitori este de 70% - 30%.

Bucureştiul se numără printre capitalele europene cu cele mai competitive preţuri la locuinţe, ceea ce reprezintă un avantaj major pentru investitorii străini care caută să achiziţioneze proprietăţi de acest tip într-un oraş în dezvoltare. De asemenea, randamentul investiţional şi potenţialul de apreciere a valorii proprietăţii în timp sunt alte motive importante care îi determină pe investitorii străini să ia în considerare achiziţionarea de imobile de lux în nordul capitalei.

În acest context, dezvoltatorul City Garden Residence a vândut majoritatea primelor 36 de vile ale proiectului Bonton Luxury Villas către cumpărători străini. Aceştia au achiziţionat locuinţele la preţuri pornind de la 400.000 de euro + TVA, ceea ce înseamnă un preţ pe metru pătrat util de circa 1.365 euro, mai mic comparativ cu celelalte capitale europene. Vilele ansamblului au suprafeţe utile între 293 - 327 mp şi beneficiaza de până la 7 camere spaţioase, 2 sau 3 terase, grădină proprie şi finisaje premium. Circa o treime dintre cumpărători au optat pentru lift interior, o dotare exclusivistă pe care dezvoltatorul o pune la dispoziţie.

Având în vedere un nivel mediu al chiriei din zonă situat între 3.000 - 4.000 de euro şi un buget suplimentar pentru amenajări, investitorii pot beneficia de un randament anual de aproximativ 8%, ceea ce depăşeşte media pieţei.

"Piaţa imobiliară de lux din capitală a cunoscut o evoluţie semnificativă în ultimii ani, stimulată de creşterea cererii, diversificarea proiectelor şi de randamentele oferite. Piaţa este atractivă pentru cumpărătorii străini, deoarece preţurile locuinţelor încă nu s-au aliniat la nivelul altor capitale europene, fiind mult mai accesibile. Aceştia au înţeles că este momentul oportun pentru a investi, deoarece nu va exista o scădere în perioada următoare, spre deosebire de aşteptările românilor. Preţurile materialelor de construcţie s-au majorat cu peste 50% de la începerea lucrărilor, ceea ce va determina o creştere a preţurilor locuinţelor din faza a doua", afirmă Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Residence.

Pe lângă costul avantajos, facilităţile diverse ale zonei Pipera contribuie la atractivitatea acesteia, în special proximitatea faţă de şcolile internaţionale. Acest avantaj reprezintă o prioritate pentru mulţi expaţi care se mută împreună cu familiile lor în capitală. Proiectul Bonton Luxury Villas este situat la doar 200 de metri de Şcoala Americană, având în apropiere şi alte şcoli prestigioase, cum ar fi British School of Bucharest, Olga Gudynn International School sau Maarif Schools of Bucharest. De asemenea, proiectul se află în vecinătatea Pădurii Băneasa şi este bine conectat la punctele de interes ale oraşului, precum zonele de birouri Pipera, Voluntari şi Aurel Vlaicu, centre comerciale, centrul capitalei şi aeroport.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Publicitate de 2 lei

    Randament de 8% .. ha ha ha

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb