STUDIU DELOITTE:  Numeroase fonduri de capital privat din Europa Centrală se orientează pe managementul portofoliului

M.I.
Companii / 6 iulie 2019

Radu Dumitrescu

Radu Dumitrescu

Conform celui mai recent studiu Deloitte Central Europe Private Equity (PE) Confidence Survey, numeroase fonduri de capital privat din Europa Centrală se orientează, tot mai mult, către managementul portofoliului, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Rezultatele stiudiului arată că 32% din profesioniştii din domeniul tranzacţiilor se aşteaptă ca activitatea lor să se concentreze asupra managementului portofoliului. Majoritatea respondenţilor (68%) se aşteaptă ca tranzacţiile să rămână la aceleaşi valori, iar 70% dintre ei se aşteaptă ca volumul pieţei să stagneze. În ceea ce priveşte climatul economic, trei sferturi din respondenţi sunt de părere că acesta va rămâne la fel, 17% întrevăd o înrăutăţire, iar 8%, o îmbunătăţire, rezultate ce arată mai mult optimism decât ediţia anterioară a studiului.

În comparaţie cu anul 2017, anul acesta, preţurile în creştere, explică activitatea mai redusă în rândul fondurilor de capital privat din Europa Centrală, arată studiul.

Creşterea numărului de ieşiri de pe anumite pieţe, este o tendinţă ce poate fi explicată de faptul că perioadele în care preţurile de cumpărare sunt mari, tind să fie potrivite pentru a vinde, iar numeroase firme de PE vând către corporaţii locale şi internaţionale. Asemenea situaţii au fost raportate în ţări precum Serbia sau Polonia, arată sursa citată.

Radu Dumitrescu, Partener Servicii Suport în Tranzacţii, Deloitte România, a declarat: "România este mai echilibrată în acest sens, deşi am remarcat câteva ieşiri importante - Oresa a vândut Deutek şi Somaco, Abris Capital a vândut Urgent Cargus, Enterprise Investors a vândut Profi. În următoarea perioadă ne aşteptăm şi la alte vânzări, având în vedere ciclurile de investiţie începute în urmă cu patru-cinci ani şi care acum ajung la maturitate".

Studiul explică faptul că fondurile din regiune sunt în continuare interesate să achiziţioneze şi să-şi consolideze business-ul deşi avansul PIB-ului în Europa Centrală este în uşoară scădere, acesta este cel mai mare de pe continent, iar rata şomajului este foarte scăzută.

Ioana Filipescu Stamboli, Partener Consultanţă în Fuziuni şi Achiziţii, Deloitte România, a declarat: "În România, activitatea de private equity s-a extins în ultimii ani, ajungând la aproximativ 30% din piaţa de fuziuni şi achiziţii, şi a rămas la un nivel robust în prima jumătate a anului 2019. Am asistat la noi intrări pe piaţa locală, cum este exemplul Blackstone, iar jucătorii care erau deja activi în ţara noastră au continuat să îşi consolideze portofoliile şi să achiziţioneze companii promiţătoare".

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb