STUDIU DELOITTE: Vaccinarea împotriva COVID-19 şi munca la distanţă au impulsionat reluarea călătoriilor


Companii / 10 decembrie 2021

Raluca Bâldea, Partener Servicii Fiscale, Deloitte România, şi Liderul industriei de retail şi bunuri de larg consum

Raluca Bâldea, Partener Servicii Fiscale, Deloitte România, şi Liderul industriei de retail şi bunuri de larg consum

Evoluţia pozitivă a ratei de vaccinare la nivel global şi menţinerea flexibilităţii în piaţa muncii au contribuit la reluarea călătoriilor, astfel că numărul turiştilor care au mers cu avionul şi s-au cazat la hotel a crescut cu 50% în ultima parte a anului 2021 în comparaţie cu anul trecut, potrivit studiului Deloitte 2021 Holiday Travel Survey. Cei care pot lucra la distanţă sunt mai dispuşi să călătorească pentru perioade mai lungi şi să-şi majoreze bugetul aferent vacanţei faţă de cel din 2019, comparativ cu cei care vor să se deconecteze complet de la activitatea profesională când călătoresc. Dintre cei care plănuiesc să şi muncească în timpul vacanţei, 75% îşi prelungesc excursia cu cel puţin o zi.

În ceea ce priveşte bugetul pentru cazare, aproape 60% dintre participanţii la studiul Deloitte spun că vor aloca aceeaşi sumă pentru călătorii ca şi în urmă cu doi ani, iar 21%, semnificativ mai mult.

Cei mai mulţi participanţi la studiu apreciază măsurile impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului, 64% fiind mai dispuşi să rezerve un zbor dacă purtarea măştii este obligatorie, iar 58%, dacă se impune dovada vaccinării.

"Dorinţa oamenilor de a călători a revenit odată cu creşterea ratei vaccinării şi cu redresarea economică. În Europa, datele Eurostat arată o majorare de peste 20% a cazărilor în unităţi turistice în vara acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii indicatorilor de încredere în economia europeană. În România, avansul a fost de peste 50% în perioada menţionată. Referitor la măsurile de siguranţă luate de autorităţile europene, conform celui mai recent Eurobarometru, 65% dintre europeni sunt de acord cu faptul că certificatul digital COVID-19 reprezintă cel mai sigur mijloc de a călători liber în UE în timpul pandemiei. În România, ponderea este de 56%", a declarat Raluca Bâldea, Partener Servicii Fiscale, Deloitte România, şi Liderul industriei de retail şi bunuri de larg consum.

Cei care nu călătoresc invocă pandemia ca motiv principal, urmată de îngrijorările de natură financiară. Şi stadiul în care se află vaccinarea copiilor influenţează planurile de vacanţă, 10% din persoanele cu vârsta sub 55 de ani invocând acest motiv pentru renunţarea la călătorii, iar una din şapte evită unităţile de cazare.

De asemenea, atitudinea faţă de călătorii variază în funcţie de vârstă. Persoanele de peste 55 de ani manifestă mai multă prudenţă decât cele mai tinere - sunt mai puţine cele care călătoresc, iar excursiile lor sunt mai scurte.

Sărbătorile de iarnă sunt specifice revederii cu persoanele apropiate, astfel că 60% dintre participanţi spun că vor să organizeze o excursie care implică petrecerea timpului cu prietenii sau cu familia, iar 54% optează pentru cazarea la hotel sau într-o unitate privată. Cei care aleg să stea la hotel sunt motivaţi de încrederea în brand, de aşteptările cu privire la respectarea măsurilor de siguranţă şi de ofertele disponibile.

Studiul Deloitte 2021 Holiday Travel Survey a fost realizat pe baza răspunsurilor oferite de peste 6.500 de participanţi din SUA.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Care calatorii, tatutzu..?

    De acasa pana la hipermarket sau cum? 

    Acest certificat verde a devenit un veritabil instrument de control totalitar al miscarii populatiei. 

    Turismul a murit o data cu inceputul pandemiei. Este la jumatate din cat era. La cate variante tot apar si va reveni in vre-o 5-6 ani, timp in care te vaccineaza direct cand faci check-in la hotel.

    E bine ca suntem in UE ca sa avem dreptul la libera circulatie (asta daca nu si-a inchis vre-o tara granitele si daca ai colectia completa de vaccinari, amprente si documente).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb