Doza booster a vaccinului produs de compania Johnson & Johnson are o eficacitate de 84% împotriva spitalizării, arată un nou studiu realizat în Africa de Sud pe angajaţi din domeniul sănătăţii, relatează Reuters, citată de Digi24.
Rapelul a fost eficient în proporţie de 84% în ceea ce priveşte prevenirea spitalizării în cazul angajaţilor care au fost infectaţi în urma răspândirii variantei Omicron, au declarat, joi, cercetătorii.
Studiul, încă nerevizuit, a fost făcut pe o a doua doză de vaccin Johnson & Johnson administrată la 69.092 de persoane, în perioada 15 noiembrie - 20 decembrie.
Noul studiu sud-african a arătat că eficacitatea vaccinului în prevenirea spitalizării a crescut de la 63% la scurt timp după administrarea dozei de rapel, la 84% 14 zile mai târziu.
La începutul acestei luni, un alt studiu realizat în Africa de Sud a arătat că două doze de vaccin Pfizer oferă o protecţie de 70% împotriva spitalizării.
Oamenii de ştiinţă din Africa de Sud au alertat pentru prima dată Organizaţia Mondială a Sănătăţii privind existenţa tulpinii Omicron, la sfârşitul lunii noiembrie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.12.2021, 19:49)
Asa este! Dupa o doza de Johnson & Johnson sunt sanse mari, de 84%, sa nu te mai spitalizeze, ci sa te cazeze la demisol! Pt vesnicie!