STUDIU ECO-ROM AMBALAJE: Aproximativ 40% din deşeurile românilor reprezintă materie primă pentru economia ţării

F.A.
Companii / 17 octombrie 2013

Un studiu realizat de Eco-Rom Ambalaje arată că un român din mediul urban generează, în medie, aproximativ 346 kg de deşeuri menajere pe an, în timp ce persoanele din mediul rural produc de până la 3,5 ori mai puţin (aproximativ 95 kg de deşeuri menajere pe an). Dintre acestea, deşeurile reciclabile reprezintă aproximativ 39% în urban şi 52% în rural, din care aproximativ jumătate sunt ambalaje.

Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje, a declarat: "După 10 ani de la ultimul studiu care a stat la baza strategiilor naţionale de gestionare a deşeurilor, a venit timpul să aflăm ce cantitate de deşeuri generează un român, care sunt acestea şi cum putem să le transformăm în resurse. Practic, acest studiu ne arată un aspect esenţial pentru România în momentul de faţă: dacă gestionăm eficient deşeurile de ambalaje, putem îndeplini cu succes obligaţiile naţionale stabilite până în 2020 - reciclarea a 50% din deşeul reciclabil generat în gospodării".

Rezultatele studiului arată că, în mediul urban, populaţia separă, în containerele dedicate de 1,1m3, 6.3% (8.4 kg) din totalul deşeurilor reciclabile generate (134,6 kg deşeuri reciclabile generate anual de o persoană). Restul de aproximativ 94% se regăsesc în masa de deşeuri colectate în amestec şi trimise spre staţiile de sortare şi depozitele de deşeuri. Cele mai multe deşeuri reciclabile identificate de cetăţeni sunt cele de hârtie, urmate de cele de plastic şi de cele de sticlă.

În prezent, aproximativ 9 milioane de români au acces la sistemul de colectare separată pus la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje. În parteneriat cu autorităţile locale şi operatorii de salubritate desemnaţi, organizaţia dezvoltă serviciile de colectare separată a deşeurilor de ambalaje în 450 de localităţi, cu aproximativ 165 mai multe decât aceeaşi perioadă a anului trecut, conform studiului citat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. da mare reciclare, am vazut in trecut cum dupa colectare separata, se aruncau toate deseurile impreuna in camion si m-am intrebat care mai e rostul colectarii separate??? ca sa se faca studii...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb