Conform unui studiu realizat de E.ON la nivel naţional, circa 22% dintre respondenţi cunosc faptul că furnizorii de energie oferă şi soluţii de e-mobility, conform studiului realizat de furnizorul de energie E.ON.
Compania a instalat, în primele şase luni ale anului 2023, aproximativ 95 de staţii de încărcare a maşinilor electrice, ridicând la 375 numărul total al unităţilor instalate. În acest an, compania estimează că vor fi montate în total 200 de staţii de încărcare pentru diverse categorii de clienţi, arată datele studiului.
Numărul de încărcări realizate în prima jumătate a anului 2023 s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind 18.000 de sesiuni, iar cantitea de energie a depăşit 330.000 kWh, în creştere cu 160%. Prin intermediul soluţiei E.ON Drive, clienţii companiei au contribuit la o reducere a amprentei de carbon cu 130 de tone de CO2, mai arată datele studiului.
Totodată, compania răsplăteşte efortul clienţilor pentru a avea un viitor mai verde şi mai sustenabil, plantând câte un copac pentru fiecare 10 kWh alimentaţi la staţiile E.ON Drive. Astfel, în cadrul campaniilor anuale de plantare, desfăşurate în 2021 şi 2022, au fost sădiţi 34.000 de puieţi, mai afirma sursa citată.
De asemenea, clienţii pot opta pentru un pachet complet de soluţii fotovoltaice, care include şi o staţie de încărcare pentru maşini electrice. Acest pachet oferă o soluţie pentru proprietarii de locuinţe sau de afaceri care doresc să utilizeze surse de energie curată şi să îşi încarce maşinile electrice la domiciliu sau la locul de muncă, potrivit studiului E.ON.
Din cele aproximativ 3.700 de puncte de încărcare publice a maşinilor electrice din România, cele 1.000 aparţinând E.ON Energie România şi Renovatio sunt integrate, începând din luna noiembrie 2021, în platforma de e-roaming Hubject. Astfel, utilizatorii E.ON Drive şi Renovatio e-charge vor putea accesa toate punctele de încărcare operate de către cele două companii folosind atât aplicaţiile mobile, cât şi cardurile RFID, contribuind astfel la o creştere extinsă a mobilităţii posesorilor de autovehicule electrice din România, susţine E.ON.
Compania va derula, în următorii doi ani, un proiect european ce prevede instalarea a 30 de staţii de încărcare ultra-rapide de 150 kW. Aceste staţii vor reprezenta o îmbunătăţire semnificativă a infrastructurii de încărcare a maşinilor electrice, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-şi încărca rapid şi eficient maşinile electrice într-un timp foarte scurt, arată datele studiului.