STUDIU EY PENTRU 2019: 65% dintre companiile cu venituri de peste un miliard de dolari planifică o achiziţie

R.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 ianuarie 2019

65% dintre companiile cu venituri de peste un miliard de dolari planifică o achiziţie

Mai puţin de jumătate (42%) dintre companiile care activează în domenii precum tehnologie, mass media şi divertisment, precum şi telecomunicaţii (TMT) intenţionează să programeze fuziuni şi achiziţii (M&A) pentru următoarele 12 luni, după activitatea intensă consemnată anul trecut, arată studiul EY Global Capital Confidence Barometer (CCB), un raport bianual care implică peste 2.600 de executivi din sectoarele menţionate, din 45 de ţări.

Potrivit EY, intenţiile de materializare a tranzacţiilor pe termen scurt sunt cele mai numeroase în (65% dintre respondenţi spun că planifică o achiziţie pentru următoarele 12 luni), care de obicei îşi permit să aloce mai multe resurse pentru activitatea de fuziuni şi achiziţii, decât companiile cu venituri mai mici decât atât (23%).

Raportul Global Capital Confidence Barometer notează: "Schimbările rapide în domeniul reglementărilor şi de la nivel politic determină unele companii să-şi suspende intenţiile de tranzacţionare, să reevalueze impactul şi să îşi intensifice eforturile de lobby. Ca atare, 49% dintre executivi au declarat că intervenţiile guvernamentale sau de reglementare, revizuirile concurenţiale sau antitrust, creşterea nivelului de protecţionism şi constrângerile din politicile comerciale au reprezentat principalele cauze care au dus la eşuarea tranzacţiilor".

De asemenea, studiul arată că executivii ştiu să-şi impună disciplina de a abandona anumite tranzacţii, atunci când condiţiile dificile demonstrează că acestea nu mai au sens, o proporţie de 96% dintre respondenţi afirmând că au anulat sau nu au ajuns să încheie o tranzacţie în ultimele 12 luni. Procentul este în creştere faţă de cel de 76%, consemnat în precedentul studiu EY.

EY: "Nivelul ridicat de fuziuni şi achiziţii din mass-media şi divertisment va continua"

Intensificarea procesului de inovare şi creşterea cererii tot mai specializate determină continuarea marilor tranzacţii cu potenţial ridicat de transformare a industriei, în pofida apetitului scăzut pentru achiziţii la nivel global, transmite EY.

O proporţie de 40% dintre executivii din tehnologie spune că intenţionează să facă achiziţii în următoarele 12 luni, iar potrivit raportului, deşi volumul tranzacţiilor a fost uşor mai scăzut, valoarea totală a tranzacţiilor înregistrate până la sfârşitul anului 2018 a crescut cu 42% faţă de perioada similară din 2017.

În studiu se mai precizează: "Având în vedere faptul că indicatorii economici majori sunt stabili sau chiar în curs de îmbunătăţire, că interesul fondurilor private de investiţii (PE) pentru companiile de tehnologie se menţine la cote ridicate, iar cumpărătorii trans-sectoriali caută să dobândească avantaje competitive prin achiziţionarea de active în tehnologie, tranzacţiile din sector au toate condiţiile să se menţină la ritmul actual. Executivii din mass-media şi divertisment (M&E) îşi menţin apetitul pentru fuziuni şi achiziţii în pofida constrângerilor impuse de politicile sectoriale.

Se estimează că nivelul ridicat de fuziuni şi achiziţii în sectorul mass-media şi divertisment va continua, în condiţiile în care 100% dintre respondenţi se aşteaptă ca mediul tranzacţional să se îmbunătăţească sau să rămână stabil pentru următoarele 12 luni. Acest entuziasm are la bază încrederea executivilor în câştigurile corporative, disponibilitatea creditelor şi creşterea valorii acţiunilor proprii - 95% dintre cei chestionaţi afirmând că acestea se vor îmbunătăţi sau se vor menţine la acelaşi nivel în 2019".

Cu toate acestea, constrângerile impuse de politicile sectoriale şi concurenţiale îi determină pe unii dintre executivii din mass-media şi divertisment să renunţe la anumite tranzacţii, subliniază EY. Anul trecut, majoritatea dintre cei chestionaţi în cadrul studiului (94%) au anulat sau au eşuat în finalizarea unei tranzacţii, iar în aproape jumătate din aceste cazuri (48%), principalele cauze ale eşecului au fost constrângerile impuse de măsurile de reglementare, de politicile sectoriale şi de cele antitrust.

Will Fisher, şeful departamentului global EY de consultanţă în tranzacţii în sectorul mass-media şi divertis­ment, a explicat: "Fuziunile şi achiziţiile rămân o strategie centrală pentru companiile de mass-media şi divertisment, în special pentru cele mijlocii şi mari, deoarece acestea caută să se doteze cât mai bine cu conţinut, talente şi capabilităţi. Ne aşteptăm ca ritmul intens al tranzacţiilor să continue, deşi acum mai există doar condiţii limitate de creştere".

EY: "74% dintre executivii din telecomunicaţii se aşteaptă la o creştere a concurenţei în următoarele 12 luni"

Executivii din telecomunicaţii se confruntă cu o concurenţă în creştere pentru atingerea obiectivelor de achiziţii pe fondul îmbunătăţirii perspectivelor pentru fuziuni şi achiziţii, reiese din studiul EY, conform căruia 74% dintre cei intervievaţi spun că se aşteaptă la o creştere a concurenţei în următoarele 12 luni, determinată, în primul rând, de apetitul pentru active de infrastructură al fondurilor private de investiţii şi al fondurilor de investiţii corporative.

Perspectiva pentru fuziuni şi achiziţii în acest sector se va îmbunătăţi, susţin 76% dintre executivii chestionaţi, dar constrângerile impuse de măsurile de reglementare vor continua să reprezinte provocări pentru încheierea de tranzacţii, 47% dintre respondenţi considerându-le drept cea mai mare ameninţare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb