STUDIU EY: Redresarea sectorului de tehnologie, media şi divertisment şi telecomunicaţii după pandemie depinde de investiţiile de capital

S.B.
Companii / 30 septembrie 2021

Redresarea sectorului de tehnologie, media şi divertisment şi telecomunicaţii după pandemie depinde de investiţiile de capital

Investiţiile de capital nu au fost niciodată mai importante ca în prezent pentru companiile din sectorul de tehnologie, media şi divertisment şi telecomunicaţii (TMT), arată studiul EY Global Capital Operations and Innovation Study (COInS), care a sondat opiniile a 500 de directori executivi de la nivel global din acest sector. Pe baza analizei nivelului de maturitate al respondenţilor în raport cu fiecare etapă a ciclului de viaţă al capitalului, studiul îi împarte în două categorii: "lideri", cei înclinaţi către utilizarea coerentă a instrumentelor, tehnicilor şi proceselor avansate la nivelul întregii companii, şi "codaşi", cei cu un nivel scăzut de adoptare.

87% dintre respondenţii identificaţi ca "lideri" consideră că redresarea după pandemia provocată de COVID-19 se bazează în principal pe nivelul investiţiilor de capital. Acesta reprezintă un motiv de îngrijorare, având în vedere că 82% dintre toţi respondenţii nu ştiu clar cine este responsabil pentru rezultatele proiectelor de investiţii de capital, ceea ce ridică semne de întrebare în legătură cu practicile de guvernanţă.

Peter Latos, Liderul departamentelor de Consultanţă şi Strategie şi Tranzacţii, EY România: "Pe măsură ce tehnologia se află din ce în ce mai mult în centrul multor industrii, nu este surprinzător faptul că majoritatea directorilor din sectorul TMT văd investiţiile de capital ca fiind critice pentru redresarea post-pandemie. În mod îngrijorător, însă, pentru un număr aproape egal nu este clar cine este responsabil pentru obţinerea de rezultate în urma unor astfel de investiţii. Deciziile privind momentul, locul şi modul de mobilizare a capitalului devin şi mai complicate în contextul ritmului accelerat al perturbărilor tehnologice, al inovării şi al reinventării, precum şi al schimbărilor de reglementare. De aceea, este imperativ pentru companii să aibă o abordare bine definită, construită în jurul a trei piloni: instrumentele avansate de analiză a datelor (data & advanced analytics), resursa umană şi guvernanţa."

Studiul mai arată că organizaţiile din sectorul TMT se confruntă cu dificultăţi în îndeplinirea obiectivelor legate de investiţiile de capital. 63% dintre toţi respondenţii nu reuşesc să obţină randamentele prognozate, în timp ce 66% confirmă că, odată cu expirarea termenelor, costurile programelor lor de investiţii de capital cresc.

În ceea ce priveşte măsurarea succesului, 70% dintre respondenţii "codaşi" şi 58% dintre "lideri" au probleme în a demonstra valoarea pe care o aduc investiţiile lor de capital, în mare parte din cauza limitărilor legate de maturitatea datelor.

Agilitatea este principala urgenţă

83% dintre toţi respondenţii au declarat că pandemia provocată de COVID-19 a evidenţiat necesitatea instituirii unor mecanisme mai agile de alocare a capitalului. Cu toate acestea, o treime (33%) consideră că încă nu au capacitatea de a se adapta la modificările condiţiilor pieţei, inclusiv la evenimente majore precum pandemia provocată de COVID-19.

Companiile de telecomunicaţii beneficiază de cea mai mare oportunitate de a-şi ameliora agilitatea, 42% dintre acestea recunoscând că abordarea lor în privinţa planificării investiţiilor de capital este prea statică şi rigidă (comparativ cu 38% dintre companiile din media şi divertisment şi 25% dintre companiile din domeniul tehnologiilor).

Cu toate acestea, companiile de telecomunicaţii prezintă cea mai mică probabilitate de a-şi revizui şi ajusta cu regularitate investiţiile (16% faţă de 26% dintre companiile din domeniul tehnologiilor şi 31% dintre companiile de media şi divertisment). De asemenea, 38% dintre companiile de telecomunicaţii se confruntă cu dificultăţi în a identifica suficiente date pentru a aduce un plus de credibilitate procesului decizional, un procent semnificativ mai mare decât cel al respondenţilor din media şi divertisment (30%) şi al celor din domeniul tehnologiilor (28%).

Planurile legate de resursele umane trebuie să ţină pasul cu transformarea tehnologică

Studiul subliniază importanţa cultivării seturilor de abilităţi potrivite pentru optimizarea investiţiilor de capital, dincolo de utilizarea exclusivă a instrumentelor şi proceselor. 89% dintre "lideri" şi 67% dintre "codaşi" consideră că vor obţine un avantaj competitiv din păstrarea unei forţe de lucru cu calificări avansate, care poate gestiona proiectele de investiţii de capital.

Dar, având în vedere ritmul rapid al schimbărilor, apare un deficit de abilităţi, pe măsură ce companiile introduc noi tehnologii fără a asigura o instruire suficientă privind utilizarea acestora. Potrivit studiului, principala barieră în calea adoptării analizei de date bazate pe inteligenţă artificială (AI) este absenţa unor seturi de competenţe în domeniul AI, două treimi dintre toţi respondenţii (66%) declarând că, în prezent, sunt dificil de găsit seturile de abilităţi necesare în interiorul organizaţiei lor.

Obiectivele ESG în prim plan

În contextul în care companiile din sectorul TMT caută să îşi consolideze procesele de guvernanţă şi transparenţă, studiul relevă importanţa încorporării indicatorilor cheie de performanţă în materie de mediu, social şi guvernanţă (ESG) pentru a încuraja investiţii holistice, care să ofere un set mai echilibrat de obiective. Acest demers ar trebui să fie unul cheie pentru directorii executivi din sectorul TMT, 62% dintre toţi respondenţii declarând că nu sunt evaluate suficiente proiecte de investiţii de capital pe baza contribuţiilor acestora la atingerea obiectivelor de mediu sau sustenabilitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb