STUDIU KASPERSKY LAB:  Majoritatea utilizatorilor de internet se conectează la reţele Wi-Fi nesigure, în timpul vacanţelor

Mina Irina
Companii / 7 iulie 2016

11.850 de persoane au participat la o cercetare care a arătat că infracţionalitatea cibernetică este un lucru obişnuit pentru cei aflaţi în străinătate, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Astfel, majoritatea (69%) dintre cei care călătoresc cu avionul în timpul vacanţelor se conectează la reţele Wi-Fi nesigure, pentru a le spune celor dragi că au ajuns cu bine, în timp ce aproape jumătate dintre turişti (44%) sunt deja online atunci când părăsesc aeroportul.

Potrivit sursei citate, patru persoane din zece (39%) spun că se conectează la internet în principal pentru a descărca informaţiile legate de călătorie, iar problemele de serviciu reprezintă un factor important pentru 38% dintre cei chestionaţi.

De asemenea, circa 34% dintre respondenţi au declarat că se conectează la internet pentru a fi la curent cu noutăţile din social media, în timp ce o persoană din trei afirmă că e ceva instinctiv să intre online cât de repede posibil.

Studiul relevă, totodată, că 8 din 10 persoane (82%) s-au conectat la reţele Wi-Fi publice gratuite în aeroporturi, hoteluri, cafenele sau restaurante. În plus, jumătate (50%) uită că dispozitivele lor conectate sunt pline de informaţii personale şi "delicate".

Un procentaj de 18% dintre cei chestionaţi recunosc faptul că, în timpul unei călătorii, a fost victima unei acţiuni de infracţionalitate cibernetică, în comparaţie cu 6% dintre respondenţi, care s-au confruntat cu infracţiuni în viaţa reală.

Pe de altă parte, aproximativ jumătate dintre respondenţi spun că intra în contul de online banking (61%) şi fac cumpărături online (55%) prin intermediul unei reţele Wi-Fi atunci când se află în străinătate.

Nu în ultimul rând, o persoană din opt (13%) tinde să posteze mai mult pe reţelele sociale atunci când se află în afara ţării, iar o persoană din şapte (14%) spune că face mai multe cumpărături online cu cardul, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb