11.850 de persoane au participat la o cercetare care a arătat că infracţionalitatea cibernetică este un lucru obişnuit pentru cei aflaţi în străinătate, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.
Astfel, majoritatea (69%) dintre cei care călătoresc cu avionul în timpul vacanţelor se conectează la reţele Wi-Fi nesigure, pentru a le spune celor dragi că au ajuns cu bine, în timp ce aproape jumătate dintre turişti (44%) sunt deja online atunci când părăsesc aeroportul.
Potrivit sursei citate, patru persoane din zece (39%) spun că se conectează la internet în principal pentru a descărca informaţiile legate de călătorie, iar problemele de serviciu reprezintă un factor important pentru 38% dintre cei chestionaţi.
De asemenea, circa 34% dintre respondenţi au declarat că se conectează la internet pentru a fi la curent cu noutăţile din social media, în timp ce o persoană din trei afirmă că e ceva instinctiv să intre online cât de repede posibil.
Studiul relevă, totodată, că 8 din 10 persoane (82%) s-au conectat la reţele Wi-Fi publice gratuite în aeroporturi, hoteluri, cafenele sau restaurante. În plus, jumătate (50%) uită că dispozitivele lor conectate sunt pline de informaţii personale şi "delicate".
Un procentaj de 18% dintre cei chestionaţi recunosc faptul că, în timpul unei călătorii, a fost victima unei acţiuni de infracţionalitate cibernetică, în comparaţie cu 6% dintre respondenţi, care s-au confruntat cu infracţiuni în viaţa reală.
Pe de altă parte, aproximativ jumătate dintre respondenţi spun că intra în contul de online banking (61%) şi fac cumpărături online (55%) prin intermediul unei reţele Wi-Fi atunci când se află în străinătate.
Nu în ultimul rând, o persoană din opt (13%) tinde să posteze mai mult pe reţelele sociale atunci când se află în afara ţării, iar o persoană din şapte (14%) spune că face mai multe cumpărături online cu cardul, conform sursei citate.