STUDIU MEDLIFE, GFK: Românii doresc direcţionarea fondurilor publice de sănătate atât către stat, cât şi către privat

F.A.
Companii / 11 septembrie 2013

Rezultatele celui mai recent sondaj de opinie GFK, realizat la cererea MedLife, arată că în ultimele 12 luni rata de penetrare a utilizării serviciilor medicale private în oraşele mari din ţară, a ajuns să fie egală cu cea a serviciilor de stat.

"Unul din motivele principale care explică această tendinţă este satisfacţia faţă de serviciile de sănătate private, aceasta fiind semnificativ mai ridicată decât satisfacţia faţă de serviciile de sănătate de stat", se artaă într-un comunicat de presă.

În acest context, majoritatea populaţiei oraşelor mari (76%) şi-a exprimat dorinţa ca fondurile publice de sănătate, cât şi cele dedicate programelor naţionale de sănătate specifice, să aibă o distribuţie mixtă, astfel încât să fie direcţionate atât către unităţile de stat, cât şi către cele private. Procentul este şi mai mare în cazul celor care au beneficiat deja de servicii de sănatate privată (80%).

De altfel, doar 58% dintre locuitorii oraşelor mari din România ştiu că o parte din serviciile clinicilor/ spitalelor private sunt finanţate din fondul asigurărilor de sănătate, fiind accesibile plătitorilor de contribuţii către C.N.A.S. Acelaşi studiu arată faptul că utilizatorii de servicii de sănătate private sunt semnificativ mai informaţi despre aceste reglementări decât utilizatorii de servicii de stat. Iar cunoscătorii acestor reglementări doresc în mai mare măsură ca distribuţia fondurilor CNAS să fie directionată atât către unităţile de stat cât şi către cele private (80%).

Studiu mai relevă faptul că un procent covârşitor al populaţiei şi-ar dori să existe o transparenţă mai mare privind modul de alocare a fondurilor de sănătate, iar 99% din populaţie doreşte ca întreaga legislaţie în domeniul medical să fie previzibilă şi stabilă, doar 1% declarând că nu ştiu sau le este indiferent acest aspect. Tot în acest context, populaţia chestionată a susţinut că pentru dezvoltarea unui sistem medical performant sunt esenţiale următoarele premize: calitatea personalului medical (97%) legislaţia stabilă/ previzibilă (94%), precum şi suma de bani alocată din bugetul de stat pentru sănătate (94%).

Studiul GFK, realizat la cererea MedLife, a fost desfăşurat în perioada 29.07 - 05.08 2013, pe un eşantion de 500 de persoane, reprezentativ pentru populaţia cu vârstă între 18-55 ani din oraşele mari din ţară cu peste 200.000 de locuitori, şi oferă detalii despre utilizarea serviciilor medicale în clinicile private şi cele de stat, precum şi opinia populaţiei în ceea ce priveşte fondurile CNAS şi legislaţia legată de sistemul de sănătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb