Tratamentul cu Remdesivir nu are efect substanţial asupra şanselor de supravieţuire a pacienţilor cu Covid-19, arată un test clinic realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, aducând o lovitură semnificativă speranţelor de a identifica medicamente existente pentru a trata boala provocată de coronavirus, conform Hotnews.
Rezultatele testului Solidarity al OMS, care a studiat efectele Remdesivirului şi ale altor trei potenţiale scheme terapeutice la 11.266 pacienţi spitalizaţi, a concluzionat că niciunul dintre tratamente nu a "afectat substanţial mortalitatea" sau a redus nevoia de ventilare mecanică a pacienţilor, potrivit unei copii a studiului consultat de Financial Times.
"Remdesivir, hidroxiclorochina, lopinavir şi interferon au părut să aibă efect redus asupra mortalităţii în spital", arată studiul.
Rezultatele testului OMS arată de asemenea că aceste medicamente au avut efect redus asupra perioadei în care pacienţii au stat în spital. Cu toate acestea, cercetătorii OMS au spus că ţinta principală a studiului a fost să examineze impactul asupra mortalităţii în spital. Studiul nu a fost încă evaluat de omologii din domeniul ştiinţific.
Remdesivir este unul dintre medicamentele cu care a fost tratat Trump, dar care este folosit şi în România.
Acesta fost dezvoltat de Gilead Sciences, iniţial ca potenţial tratament împotriva Ebola.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.10.2020, 09:49)
da , dar are impact major pentru profitul big pharma . deja se omoara pentru el .
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.10.2020, 11:33)
David Ho, un virusolog american celebru pt ca a pus la punct tratamentul impotriva virusului HIV, a spus cateva lucruri despre Remdesivir in aprilie, cand medicamentul era inca in faza primelor teste. David Ho spunea ca antiviralele (inhibatorii de virusi) au efect doar daca sunt administrati in primele 48h in care apar simptomele. Daca sunt administrati in primele faze, inhibatorii incetinesc raspandirea virusului in corp, plamani etc si sistemul imunitar are timp sa reactioneze normal. Pe piata exista de multi ani antivirale impotriva gripei si doctorul Ho explica ca acestea asa functioneaza, sunt eficiente doar in primele 48h in care apar simptomele.