Studiu: Peste 30% dintre companiile locale au în vedere expansiunea internaţională

F.A.
Companii / 10 decembrie 2013

Aproximativ 32% dintre companiile mici şi mijlocii din ţara noastră au planuri de expansiune internaţională în următorul an, pe care le percep drept un mod de a-şi creşte afacerile, arată un studiu realizat de compania de servicii financiare Citi.

Vlad Ponta, Director Departament Companii Mici şi Mijlocii la Citibank România, a declarat: "Studiul arată că 32% dintre companiile mici şi mijlocii din România au planuri de expansiune internaţională, pe care le percep drept un mod de a-şi creşte afacerile. Considerăm că acest fapt oferă o imagine pozitivă asupra României şi asupra celor cinci industrii în care se observă un interes crescut pentru expansiune: industria manufacturieră (31%), cea tehnologică (21%), cea a produselor de larg consum (19%), cea energetică şi chimică (7%)".

Conform unui comunicat de presă, Citi a anunţat astăzi rezultatele studiului pe care îl desfăşoară anual în Europa Centrală şi de Est şi în Estul Mijlociu pe tema activităţii sectorului intreprinderilor mijlocii. La nivel regional, aproximativ 58% dintre intreprinderile mijlocii care fac obiectul studiului au în plan să îşi extindă operaţiunile pe plan internaţional în următorul an, în timp ce peste o treime dintre companiile mici au acelaşi obiectiv.

"Potrivit rezultatelor studiului, încrederea majorităţii companiilor intervievate este în creştere. Observăm că din ce în ce mai multe companii încep să evalueze oportunităţi de dezvoltare în afara graniţelor", a precizat Vlad Ponta. "Cele mai populare zone pentru expansiune sunt Orientul Apropiat, Europa şi Statele Unite", a adăugat el.

"Patru dintre cele mai comune provocări cu care se confruntă intreprinderile mijlocii din regiune sunt: creşterea vânzărilor sau gestionarea unor scăderi ale volumelor de vânzări; expasiunea internaţională; schimbările din mediul economic; managementul capitalului de lucru", potrivit sursei citate.

Astfel, 23% dintre clienţii din România, Turcia şi Iordania sunt îngrijoraţi de impredictibilitatea din mediul economic, în timp ce 21% dintre clienţii din Cehia, Polonia şi Emiratele Arabe Unite şi 26% dintre cei din Rusia sunt de părere că expansiunea internaţională este cea mai importantă provocare.

Potrivit comunicatului, 83% dintre cei 1416 respondenţi sunt specialişti de top din domeniul financiar, în timp ce 61% ocupă poziţii de CEO, CFO sau Managing Partner în cadrul companiilor din România, Cehia, Polonia, Ungaria, Rusia, Turcia, Bahrain, Iordania şi Emiratele Arabe Unite. Respondenţii au avut o medie a veniturilor anuale de 44 milioane de dolari. 73% dintre companiile care fac obiectul sondajului au avut venituri de până la 35 de milioane de dolari, în timp ce 27% au generat venituri peste această limită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9684
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7338
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3533
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0241
Gram de aur (XAU)Gram de aur409.9933

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb