STUDIU REVEAL MARKETING RESEARCH: 66% dintre români au încredere în eficienţa materialelor de construcţii durabile şi ecologice

F.D.
Miscellanea / 18 august 2022

66% dintre români au încredere în eficienţa materialelor de construcţii durabile şi ecologice

Rezultatele studiului realizat de Reveal Marketing Research arată că în timpul procesului de informare asupra unei locuinţe românii caută activ soluţii funcţionale, preţul (88%) şi calitatea materialelor de zidărie folosite (83%) fiind cele mai importante aspecte evaluate, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, 2 din 3 români declară că ar avea multă şi foarte multă încredere să construiască o casă cu cel mai durabil şi ecologic material, mai ales cei tineri, cu vârsta între 18 şi 24 ani (70%), dar şi cei care în prezent locuiesc în locuinţe din cărămidă (71%) sau BCA (68%).

Pentru 52% dintre respondenţi se observă că este important ca materialele de zidărie să fie prietenoase cu mediul înconjurător. Mai mult decât atât, 40% dintre români declară că au ales un material de construcţie cu caracter durabil şi eficient energetic, ce ajută la reducerea emisiilor de carbon din atmosferă.

În viziunea românilor, casa ideală este construită în armonie cu mediul înconjurător

75% dintre respondenţi consideră că sustenabilitatea este la fel de importantă precum confortul când vine vorba de procesul de construcţie a unei case sau a unui bloc de apartamente, procentul atingând pragul de 81% în cazul specialiştilor din domeniul construcţiilor.

În ceea ce priveşte viziunea românilor despre locuinţa ideală, o treime dintre aceştia consideră că aceasta ar trebui să fie prietenoasă cu mediul în procesul de construcţie şi de folosinţă (28%), un procent semnificativ mai mare înregistrându-se în cazul tinerilor sub 35 ani (35%) care, în general, manifestă un interes mai ridicat de a proteja mediul înconjurător.

Specialiştii încurajează iniţiativele ecologice în construcţii

În prezent, peste jumătate dintre specialiştii în domeniu sunt preocupaţi în mare măsură de problemele ecologice în construcţii, spre exemplu de problema emisiilor de carbon (53%) sau de utilizarea unor surse de energie neregenerabile (52%).

Mai mult decât atât, în cazul acestora se remarcă tendinţa de a recomanda în mai mare măsură materialul BCA pentru românii care îşi doresc o locuinţă uşor de construit (62%) şi sustenabilă (33%), se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb