STUDIU SCHNEIDER ELECTRIC: "Companiile nu sunt încă pregătite pentru noua economie a energiei"

A.C
Companii / 14 februarie 2018

"Companiile nu sunt încă pregătite pentru noua economie a energiei"

Un studiu publicat de Schneider Electric arată că cele mai multe organizaţii se simt pregătite pentru un viitor descentralizat, fără emisii de carbon şi digitalizat, însă, cu toate acestea, o mare parte dintre ele nu iau măsurile necesare pentru a integra şi a implementa programele de energie şi sustenabilitate, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Acest fals sentiment de siguranţă poate fi atribuit faptului că majoritatea companiilor au încă abordări convenţionale în privinţa managementului energiei şi a protecţiei mediului, conform sursei citate.

Punctele slabe din inovaţie sunt accentuate şi mai mult de insuficienta coordonare dintre departamentele de achiziţii, producţie şi sustenabilitate, precum şi de o ineficientă colectare şi distribuire de date.

În comunicat se precizează: "În cadrul unui studiu efectuat în rândul a aproape 240 de mari corporaţii din toată lumea (cu venituri echivalente cu, sau de peste 100 milioane de dolari) 85% dintre respondenţi au spus că la ei în companie se iau măsuri în următorii trei ani pentru a menţine planurile de reducere a emisiilor de carbon la nivelul liderilor din industrie. Proiectele iniţiate sau în dezvoltare, sunt axate mai ales pe gestionarea responsabilă a energiei, a apei şi a deşeurilor. În afara surselor regenerabile, doar o mică parte dintre organizaţiile participante la studiu implementează strategii mai avansate şi tehnologii pentru administrarea energiei şi a emisiilor".

Printre principalele concluzii ale studiului se numără: 81% dintre respondenţi au făcut îmbunătăţiri în domeniul eficienţei energetice sau au în plan astfel de măsuri în următorii doi ani: 75% iau măsuri pentru a reduce consumul de apă şi deşeurile. 51% dintre ei au încheiat sau urmăresc să deruleze proiecte în domeniul energiilor regenerabile.

Doar 30% dintre respondenţi au implementat sau au planuri concrete de a folosi stocarea energiei, microreţelele sau o îmbinare de energie termică şi electrică - ori un mix al acestor tehnologii.

Doar 23% dintre participanţii la studiu au strategii de management al cererii sau urmăresc să aibă în viitorul apropiat.

Peste 50% dintre companiile reprezentate în studiu au iniţiat proiecte în domeniul energiei regenerabile sau au în plan acest lucru, sănătatea (64%) şi bunurile de consum (58%) fiind în top. Persoanele cu funcţii de conducere au un nivel mare de implicare în aceste programe şi în altele centrate pe sustenabilitate. 74% dintre respondenţi au spus că personalul cu putere de decizie verifică sau aprobă iniţiativele în domeniul energiilor regenerabile şi de sustenabilitate, ceea ce reprezintă un indiciu că acestea sunt văzute ca o prioritate strategică.

Jean-Pascal Tricoire, Preşedinte şi CEO Schneider Electric, a declarat: "Ne aflăm în centrul unei schimbări majore a modului în care este consumată şi produsă energia", a spus. "Accentul aproape universal pus pe conservare este un aspect pozitiv, dar să fii un consumator conştient este doar parte din cele necesare pentru a supravieţui şi a te dezvolta. Companiile trebuie să se pregătească pentru a fi participanţi activi în domeniul energiei, punând laolaltă toate piesele necesare pentru a produce energie şi a interacţiona cu reţeaua, utilităţile, colegii şi cu alţi nou intraţi în domeniu. Cei care nu acţionează acum vor rămâne în urmă."

O piedică importantă împotriva progresului ar putea fi insuficienta aliniere internă, se mai menţionează în studiu. Un procent de 61% dintre respondenţi au spus că deciziile privind energia şi sustenabilitatea din organizaţiile lor nu sunt coordonate în mod fericit în cadrul echipelor şi departamentelor relevante, ceea ce este cu atât mai adevărat pentru bunurile de consum şi companiile industriale. În plus, acelaşi număr de respondenţi au spus că absenţa cooperării este o problemă.

Gestionarea datelor a fost menţionată printre obstacolele care stau în calea managementului integrat al energiei şi al emisiilor de carbon, 45% dintre participanţii la studiu spunând că datele din organizaţie sunt foarte descentralizate, administrate la nivel local sau regional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb