Studiu Vola.ro: rezervările la biletele de avion în weekend au preţuri mai mici

A.D.
Comunicate de presă / 21 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

O analiză Vola.ro arată că în cazul zborurilor cu decolare din ţară, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă. De asemenea, specialiştii spun că între orele 18:00 şi 20:00 este mai bună fereastră pentru rezervarea biletelor de avion ieftine.

Cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare. Rezervarea unui zbor poate fi o adevărată provocare atunci când ne dorim să găsim cea mai bună ofertă pentru nevoile noastre de călătorie. Mai mult decât atât, într-o eră în care primim informaţii din toate direcţiile, poate fi destul de greu sa le filtrăm pe cele corecte într-o multitudine de date înşelătoare sau chiar false.

Vola.ro a realizat un ghid care vine în ajutorul clienţilor cu cateva trucuri pentru a găsi cele mai bune oferte de fiecare dată cand călătorim.

Unul dintre cele mai cunoscute mituri spune ca biletele de avion sunt cele mai ieftine dacă sunt achiziţionate într-o zi de marţi. Această idee intens promovată de-a lungul anilor a pornit de la

faptul că, în trecut, companiile aeriene lansau oferte şi promoţii în prima parte a săptămânii. Cu toate acestea, în zilele noastre, preţurile biletelor fluctuează constant, în funcţie de cerere şi de

algoritmi din ce în ce mai sofisticaţi. Preţurile pot fi avantajoase şi în alte zile ale săptămânii, nu doar marţea, iar flexibilitatea în ceea ce priveşte datele călătoriei reprezintă cheia pentru a găsi

cele mai bune oferte.

Potrivit datelor Vola.ro, dacă ne raportăm strict la piaţa din România, se pare că, în cazul zborurilor cu decolare din ţară, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în

zilele de duminică, apoi de sâmbătă. În acelaşi timp, specialiştii recomandă să evităm să cumpărăm bilete miercuri şi joi, pentru că atunci sunt cele mai mari preţuri în Romania.

De asemenea, pentru călătoriile single, deci un singur bilet de avion rezervat, cele mai bune preţuri sunt la zboruri ce au loc marţi. Pentru rezervările de cuplu, cele mai mici tarife sunt la zborurile efectuate sâmbata.

Există câteva date interesante şi în ceea ce priveşte intervalul orar: intre 18:00 si 20:00 se pare ca ar fi cea mai buna fereastra pentru rezervarea biletelor de avion ieftine.

Totodată, potrivit datelor Vola.ro, cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare. Pe măsură ce se apropie data zborului, tarifele se pot scumpi cu pana la 60%, aşa ca ar fi recomandat să păstram această marjă de aproximativ o luna înainte de călătorie pentru rezervarea zborului.

Preţurile sunt influenţate şi de ora decolării, mai ales pe rutele populare, spre care există mai multe zboruri pe zi, cum sunt Londra, Paris sau Roma.

Specialiştii Vola.ro au observat că zborurile care au ora de decolare programată în afara intervalului 8:00 - 21:00 au un preţ redus în comparaţie cu cele programate la orele de varf.

In prezent, chiar dacă zborurile directe sunt în continuare preferate, călătorii au devenit mai deschişi la ideea de escală, mai ales că zborurile combinate au marele avantaj de a avea un preţ mai mic.

In plus, orarele de zbor sunt acum sincronizate mult mai bine, mai ales dacă sunt operate de aceeaşi companie aeriană, astfel că timpul de aşteptare în escală poate fi acum şi de maximum

una-doua ore. Pe de altă parte, unele companii aeriene, cum este Turkish Airlines, oferă tururi gratuite în orasul de tranzit (Istanbul, in acest caz) dacă escala este de 6-24 de ore, ceea ce

înseamnă că putem folosi eficient timpul de aşteptare, explorând un loc nou.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5831
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2983
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9672
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.0756

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb