SUA acuză JPMorgan şi RBS că au păcălit cooperative de credit

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 iunie 2011

Autorităţile de reglementare din SUA au acuzat JPMorgan şi Royal Bank of Scotland (RBS) că au păcălit cinci mari cooperative de credit să cumpere obligaţiuni garantate prin ipoteci în valoare de peste trei miliarde dolari, acestea fiind "destinate să evolueze slab", potrivit Wall Street Journal, anunţă Mediafax.

Cele două procese deschise la un tribunal din oraşul Kansas de către Administraţia Naţională pentru Credit sunt cele mai agresive iniţiative ale autorităţilor americane de reglementare pentru a recupera pierderi de la firmele de pe Wall Street acuzate de nereguli înaintea şi în timpul crizei financiare.

Multe din cele 7.000 de cooperative de credit din SUA, cu un rol important în creditarea la nivelul comunităţii, au avut de suferit în timpul crizei. Peste 40 de astfel de instituţii de credit au intrat în faliment de începutul lui 2009, iar altele au fost forţate să suporte pierderi.

Prăbuşirea celor cinci mari cooperative de credit "a condus la cea mai mare criză din istoria sectorului cooperativelor de credit", a afirmat preşedintele Administraţiei Naţionale pentru Credit, Debbie Matz.

JPMorgan şi RBS au refuzat să comenteze.

După falimentul cooperativelor, Administraţia Naţională pentru Credit a rămas cu obligaţiuni a căror valoare reală este acum de numai o fracţiune din cea originală de 50 de miliarde de dolari. O parte a acestor pierderi este abosrbită de alte cooperative de credit prin contribuţii mai mari la fondul de asigurare al organizaţiei.

Oficialii autorităţii federale anticipează că vor deschide alte procese împotriva a până la opt bănci şi firme de brokeraj care au vândut obliga-ţiuni şi instrumente financiare celor cinci cooperative de credit.

Organizaţia a trimis 986 de citaţii companiilor implicate în mecanis-mul obligaţiunilor garantate prin ipoteci, iar despăgubirile de peste 800 de milioane de dolari vizate de la JPMorgan şi RBS vor fi incluse în fondul de urgenţă şi asigurare al autorităţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb