SUA ar fi informat Iranul că nu vor susţine în mod necondiţionat un atac israelian

Ziarul BURSA #Internaţional / 4 septembrie 2012

Statele Unite au informat Iranul, prin intermediul unor diplomaţi europeni, că nu vor susţine raiduri aeriene israeliene asupra instalaţiilor nucleare iraniene atât timp cât Teheranul va evita să atace obiective americane din zona Golfului Persic, relatează ziarul israelian Yediot Aharonot. Conform ziarului israelian, citat de site-ul Ynetnews, Washingtonul a recurs la canale diplomatice europene pentru a clarifica faptul că nu intenţionează să susţină o operaţiune israeliană care ar putea declanşa un amplu conflict regional.

În schimb, Statele Unite se aşteaptă ca Iranul să evite, în cazul unui conflict, atacarea obiectivelor strategice americane din Golful Persic, precum portavioane sau baze militare.

Dacă informaţiile sunt corecte, atitudinea Statelor Unite marchează o scindare fundamentală în relaţia cu Israelul, un aliat strategic.

În paralel, conform New York Times, Administraţia Barack Obama ar intenţiona să ia o serie de măsuri pentru evitarea unui atac israelian împotriva Iranului, forţând însă regimul de la Teheran să trateze cu seriozitate negocierile pe tema programului nuclear. În plus, preşedintele Obama ar putea stabili cu claritate care ar fi situaţia care ar conduce la un atac al Statelor Unite împotriva Iranului.

Premierul Israelului, Benjamin Neta­nyahu, a criticat comunitatea internaţională, duminică, pentru că nu a impus "linii roşii clare" privind programul nuclear iranian. "Cred că trebuie să spunem adevărul: comunitatea internaţională nu impune linii roşii clare Iranului, iar Iranul nu percepe vreo determinare a comunităţii internaţionale de a opri programul său nuclear", a declarat Netanyahu, citat de Mediafax. "Atât timp cât Iranul nu va percepe nicio linie roşie şi nicio determinare din partea comunităţii internaţionale, nu va opri programul nuclear. Iranul nu trebuie să obţină arme atomice", avertizează premierul israelian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb