SUA au dat undă verde pentru vaccinul Pfizer/BioNTech

G.U.
Miscellanea / 12 decembrie 2020

SUA au dat undă verde pentru vaccinul Pfizer/BioNTech

Statele Unite ale Americii au dat undă verde pentru administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, deschizând calea pentru o campanie masivă de vaccinare în toată ţara, prima administrare fiind efectuată, după cum a promis preşedintele în exerciţiu Donald Trump, în mai puţin de 24 de ore, relatează AFP, conform Agerpres.

Sub presiunea şefului statului de a accelera autorizarea de urgenţă, Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA a anunţat într-o scrisoare că a aprobat administrarea vaccinului. Statele Unite devin astfel a şasea ţară care aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech, după Regatul Unit, Canada, Bahrein, Arabia Saudită şi Mexic. Agenţia Europeană pentru Medicamente ar urma să emită un aviz până la sfârşitul lunii decembrie.

''Astăzi ţara noastră a realizat un miracol medical'', a spus Donald Trump într-un scurt videoclip postat pe Twitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1337586206683574272?s=20https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1337586206683574272?s=20

''Am început deja să trimitem vaccinul către toate statele'' din ţară, a adăugat el. ''Primul vaccin va fi administrat în mai puţin de 24 de ore'', a spus el.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ?Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început să-și răsplătească pe final de an cei peste 500 de angajați cu prime de mii de euro, echivalentul încă unui salariu lunar, au declarat pentru HotNews surse din cadrul autorității. Salariul mediu net de bază în ASF este de 10.000 de lei (peste 2000 de euro), iar membrii conducerii ASF au venituri nete lunare care ating și 14.000 de euro. ASF a mai acordat prime anuale similare în anii 2018 și 2015. În replică, Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, susține că actuala conducere respectă contractul colectiv de muncă aflat în vigoare.

    Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este arbitru pe piețele de capital, asigurări și pensii private, în care activele depășesc 20 miliarde de euro. Autoritatea se finanțează integral din taxele impuse societăților din piețele de capital, asigurări și pensii private pe care le reglementează și supraveghează. Indirect, veniturile ASF vin de la populația și firmele care cumpără produse de asigurări, pensii private și investește pe bursă. 

    Unii angajați din ASF au precizat vineri, 11 decembrie, pentru HotNews că au încasat deja prima de final de an, echivalentul încă unui salariu, măsură de care ar urma să beneficieze toți cei peste 500 de angajați ai autorității până la finalul acestui an, conform prevederilor contractului colectiv de muncă. 

    HotNews a solicitat vineri un punct de vedere oficial cu privire la aceste informații de la Nicu Marcu, noul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care a precizat că vom primi un răspuns din partea noului purtător de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, fapt care s-a și întâmplat la scurt timp. 

    “Este adevărat că ASF a acordat un voucher în valoare de 150 de lei, drept cadou de Crăciun pentru fiecare copil al fiecărui angajat al Autorității. Contractul colectiv de muncă aflat în vigoare este respectat de către actuala conducere și aplicat conform legislației și reglementărilor existente.”, a declarat vineri pentru HotNews Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF. 

    Nu ar fi prima dată când angajații ASF primesc astfel de prime pe final de an. În 2018, HotNews a scris în exclusivitate cum toți cei peste 500 de angajați au încasat prima anuală, care este la nivelul unui salariu lunar adică aproape 10.000 de lei. Tot în 2018, și tot potrivit Contractului colectiv de muncă din ASF, de Paște, fiecare angajat ASF a primit o primă de 5.000 de lei.

    1. (sau mai bine zis în crize) unii huzuresc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb