SUA au interzis smartphone-urile Galaxy Note 7 la bordul avioanelor

Victor Lupu
Companii / 16 octombrie 2016

SUA au interzis smartphone-urile Galaxy Note 7 la bordul avioanelor

Actualizare 16:04 Samsung şi guvernul sud-coreean au început propriile investigaţii cu privire la Galaxy Note 7

Samsung Electronics şi guvernul sud-coreean au început propriile investigaţii pentru a vedea de ce smartphone-urile Galaxy Note 7 iau foc, după ce compania a oprit vânzările din cauza problemelor privind bateria, au declarat oficialii din industrie, citaţi de Yonhap.

Samsung a investigat componentele acestui telefon după numeroase rapoarte cu privire la faptul că dispozitivul ia foc, scrie Agerpres.

Cel mai mare producător de telefoane a rechemat dispozitivele luna trecută spunând că sunt probleme cu bateria, dar a decis, în cele din urmă, să întrerupă vânzările după ce telefoanele cu bateria înlocuită au continuat să aibă probleme cu supraîncălzirea.

Separat, Laboratorul de Teste Coreean (KTL) a început, joi, propria cercetare cu cinci telefoane oferite de Samsung Electronics care au luat foc în ultima lună, conform oficialilor din industrie care cunosc chestiunea. Potrivit acestora, Laboratorul nu îşi va limita investigaţia doar la baterii şi va folosit ultimele teste tehnologice, inclusiv Raze X şi tomografii computerizate, pentru a afla exact cauza problemei.

"Am dat telefoanele către KTL şi vom coopera cu investigaţia lor, dar nu putem doar să stăm şi să aşteptăm rezultatele. Am mobilizat toate resursele posibile să aflăm ce anume cauzează problemele cât mai repede", au spus oficialii Samsung Electronics, citaţi de Yonhap.

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a estimat vineri că încetarea producţiei de telefoane Galaxy Note 7 îi va reduce profitul operaţional cu o sumă suplimentară de 3 miliarde de dolari în următoarele două trimestre, transmite Reuters.

În condiţiile în care în urmă cu doar două zile Samsung avertiza că profitul său în trimestrul al treilea va fi mai mic cu 2,3 miliarde de dolari din cauza eşecului telefonului Galaxy Note 7, pierderile totale suferite de cel mai mare producător mondial de smartphone se ridică la aproximativ 5,3 miliarde de dolari.

Pentru a compensa veniturile pierdute, Samsung a precizat că intenţionează să crească vânzările de alte dispozitive precum Galaxy S7 şi S7 edge şi de asemenea va face schimbări semnificative în sistemul de control al calităţii pentru a îmbunătăţi securitatea produselor sale.

Samsung a început să comercializeze dispozitivul "phablet" (terminal de talie medie între smartphone şi tabletă, n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august însă în luna septembrie a fost nevoit să anunţe retragerea de pe piaţă a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis să înlocuiască dispozitivele vândute deja la nivel mondial, dar săptămâna trecută au apărut informaţii că şi dispozitivele de înlocuire au luat foc.

(I.S.)

------------

Smartphone-urile Galaxy Note 7 vor fi interzise la bordul avioanelor din Statele Unite, începând de sâmbătă, ora 16:00 GMT (19:00 ora României), potrivit unui ordin de urgenţă emis în urma numeroaselor cazuri în care astfel de telefoane au luat foc, au anunţat vineri autorităţile americane de reglementare, transmite Reuters.

Compania sud-coreeană a oprit, marţi, definitiv producţia de Note 7, din cauza incidentelor în care telefoanele au început să scoată fum sau să să ia foc, care au dat o lovitură puternică reputaţiei sale.

Ordinul emis de Departamentul pentru Transporturi al Statelor Unite şi de către alte agenţii interzice proprietarilor să călătorească cu telefoanele Note 7 la bordul avioanelor sau să le transporte în bagajele depuse în cală, precizează News.ro.

"Recunoaştem că interdicţia telefoanelor la bordul avioanelor va provoca inconveniente unora dintre pasageri, dar siguranţa tuturor celor aflaţi la bordul unui avion trebuie să aibă prioritate", a declarat secretarul american pentru Transporturi, Anthony Foxx.

El a explicat că autorităţile iau această măsură suplimentară pentru că şi un singur incident în timpul unui zbor implică un risc mare de rănire, punând în pericol multe vieţi.

Departamentul pentru Transporturi a avertizat că pasagerii care pun un telefon Note 7 în bagajul din cală amplifică riscul "unui incident catastrofal".

"Oricine interzice ordinul ar putea fi judecat penal, în afară de a fi amendat", se arată într-un comunicat al departamentului.

Agenţia a precizat că telefoanele Note 7 ar putea fi confiscate de la pasagerii care ar încerca să le introducă la bordul unui avion, iar pasagerii asupra cărora vor fi găsite telefoanele respective ar putea fi amendaţi.

Într-un alt comunicat emis vineri seară, târziu, departamentul a clarificat că cei care vor încerca să călătorească cu avionul având asupra lor un Note 7 nu se vor putea îmbarca.

Samsung a anunţat în această săptămână că extinde o campanie de rechemări din SUA pentru Note 7, la un total de 1,9 milioane de dispozitive, inclusiv 1 milion de Note 7 rechemate pe 15 septembrie.

Comisia pentru Siguranţa Produselor de Consum a anunţat joi că bateriile folosite la telefoanele Note 7 se pot supraîncălzi şi pot lua foc, provocând riscuri serioase de arsuri pentru utilizatori.

Autoritatea a adăugat că Samsung a primit 96 de reclamaţii despre incidente în care telefoane Note 7 s-au supraîncălzit în SUA, între care 23 după anunţul din 15 septembrie referitor la campania de rechemări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb