SUA blochează preluarea "MoneyGram" de către "Ant Financial" din China

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 ianuarie 2018

SUA blochează preluarea "MoneyGram" de către "Ant Financial" din China

O comisie a Guvernului SUA a blocat achiziţia companiei americane de transfer de bani "MoneyGram International" Inc. de către "Ant Financial", divizia financiară a gigantului chinez de comerţ online "Alibaba Group Holding" Ltd., din motive de securitate naţională, potrivit Reuters.

Cele două companii au informat că oferta de preluare în valoare de 1,2 miliarde de dolari, lansată de "Ant Financial" pentru "MoneyGram", nu a primit aprobarea Comisiei pentru Investiţii Străine în SUA (CFIUS), care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de siguranţa datelor ce pot fi utilizate pentru identificarea cetăţenilor americani.

"În pofida eforturilor noastre de a lucra în mod constructiv cu Guvernul american, a devenit clar că CFIUS nu va aproba această fuziune", a declarat directorul general al "MoneyGram", Alex Holmes.

Colapsul preluării "MoneyGram" este o lovitură pentru fondatorul - director executiv al "Alibaba", Jack Ma, care vrea să extindă operaţiunile internaţionale "Ant Financial", pe fondul competiţiei acerbe de pe piaţa chineză.

Conform unor surse citate de Reuters, CFIUS a respins propunerea de preluare pe motiv că cele două părţi nu au dorit să înlăture temerile legate de siguranţa datelor mai sus amintite.

În ultima perioadă, Guvernul american şi-a înăsprit opoziţia faţă de preluarea companiilor americane de către societăţi chineze, într-un moment în care preşedintele Donald Trump vrea să pună presiune pe autorităţile de la Beijing în privinţa problemelor legate de programul nuclear nord-corean şi de schimburile comerciale. Blocarea preluării "MoneyGram" vine după ce CFIUS s-a opus achiziţiei companiei de asigurări "Genworth Financial" Inc. de către "China Oceanwide Holdings Group" Co. Ltd. pentru 2,7 miliarde de dolari, precum şi preluării firmei de marketing "AppLovin" de către fondul chinez "Orient Hontai Capital", pe 1,4 miliarde de dolari sau a producătorului american de cipuri "Lattice Semiconductor" Corp. de către fondul chinez "Canyon Bridge Capital Partners" LLC pentru 1,3 miliarde de dolari.

"Cel mai probabil, MoneyGram va fi vândută unei alte companii, iar Euronet şi-a manifestat în trecut interesul", consideră Gil Luria, analist la "D.A. Davidson & Co".

Euronet a apreciat că există "o logică comercială evidentă într-o combinaţie cu MoneyGram", dar a menţionat că nu există nicio garanţie că va fi lansată o ofertă sau că va fi încheiată o tranzacţie.

"MoneyGram" este un furnizor global de servicii de transfer al banilor. Compania are sediul în Dallas şi aproximativ 350.000 de birouri în peste 200 de ţări.

După eşecul afacerii, "Ant Financial" şi "MoneyGram" au informat că vor explora şi dezvolta iniţiative de colaborare în servicii de transfer al banilor şi plăţi digitale în China, India, Filippine şi alte ţări din Asia, dar şi în SUA.

"Ant Financial" a anunţat că a plătit către "MoneyGram" 30 de milioane de dolari - taxă pentru eşecul afacerii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb