SUA consideră că gazoductul Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania este mort

SUA consideră că gazoductul Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania este mort

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 9 martie 2022

SUA consideră că gazoductul Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania este mort

SUA-AFP(prin Agerpres)-09.03.2022. Controversatul gazoduct Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania, vizat de sancţiuni adoptate de Berlin şi Washington după invazia rusă din Ucraina, este "mort" şi nu poate fi "resuscitat", a declarat o responsabilă americană.

"Consider că Nord Stream 2 este în prezent mort", "este o mare bucată de metal pe fundul mării, şi nu cred că poate fi resuscitat", a spus numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, în cadrul unei audieri parlamentare.

"Cred că acest gazoduct nu se va mai întoarce vreodată", a insistat ea în faţa unui senator american care cerea ca sancţiunile americane să devină permanente.

SUA s-au opus de mult timp acestui gazoduct dorit de Germania şi Rusia, spunând că ar întări capacitatea Moscovei de a folosi aprovizionarea cu energie a Europei ca "armă" geopolitică.

Însă confruntat cu progresul proiectului, aproape terminat, şi pentru a evita să irite pe termen lung Berlinul, preşedintele american Joe Biden a renunţat în 2021 să îi sancţioneze pe operatorii principali.

Imediat după începerea invaziei ruse din Ucraina, la 24 februarie, Germania a anunţat totuşi suspendarea Nord Stream 2, care nu era încă în funcţiune, în coordonare cu SUA, care au adoptat propriile sancţiuni.

De atunci, operatorul gazoductului germano-rus, cu sediul în Elveţia, şi-a cerut falimentul, iar cei 106 angajaţi ai săi au fost concediaţi. 

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Toti sunt intelesi. Rusia isi primeste partea din Ucraina, gazul si petrolul se scumpeste. Germania primeste forta de munca 5 milioane de ucrainieni muncitori. SUA este fericita ca se scumpeste gazul sa aduca si ei gaz lichefiat in UE, ca e prea scump acum. Uite asa lumea uita ca totul se devalorizeaza, ca noi ramanem saraci lipiti, deja au devalorizat totul aproape cu 100%. Am vazut in 90-92 ce repede ne-au lasat saraci. Acum fac acelasi lucru. La noi va fi rau de tot, saracie, saracie. Preturi peste cele din vest, calitate proasta, salarii de mizerie.Saracirea populatiei prin inflatie a inceput inainte de razboiul din Ucraina si acum continua in liniste ca nimeni nu mai zice nimic. Mintea noastra este ocupata cu razboiul dat la TV.

    Da, si la fel de moarta este si situatia economica a Ucrainei pe care SUA a inarmat-o si folosit-o pentru a provoca un conflict cu Rusia si astfel a paraliza North Stream 2. Acum totul devine clar.

    1. Si cum a provocat SUA un conflict cu Rusia?..A invadat Crimeea si a constituit doua republici in Donbas:-)?

    In comparatie cu sua, eu consider NS2 in conservare. Poate se hotarasc nemtii totusi sa-i dea candva drumul (poate in cativa ani), dupa exemplul sua, care l-a reabilitat pe Maduro al Venezuelei, de la care vor cumpara petrol dupa ce a fost ani de zile marele dusman al americanilor.

    1. Normal ca ditamai gazoductul va functiona, la un moment dat. Ucraina trebuie reconstruita.

      Gazul rusesc va fi moneda. Viitorul locatar de la Kremlin nu va avea incotro. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb