SUA dau asigurări cu privire la continuarea "parteneriatului strategic" cu Israelul

F.D.
Internaţional / 22 iunie 2022

SUA dau asigurări cu privire la continuarea "parteneriatului strategic" cu Israelul

Statele Unite au declarat ieri că intenţionează să continue ''parteneriatul strategic'' cu Israelul, indiferent de rezultatul crizei politice care ar urma să ducă pentru a cincea oară la alegeri legislative în mai puţin de patru ani, relatează AFP, potrivit News.ro.

''Relaţia noastră cu Israelul nu depinde de cine deţine funcţia de prim-ministru'', a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, în faţa presei, la Washington.

Premierul israelian Naftali Bennett a anunţat luni că va vota pentru dizolvarea Parlamentului, în timp ce statul evreu se pregăteşte să-l primească pe preşedintele american Joe Biden la jumătatea lunii iulie.

În legătură cu posibilitatea revenirii la putere a fostului prim-ministru de dreapta Benjamin Netanyahu, cu care democraţii americani au avut uneori relaţii tensionate, Ned Price a dat asigurări că politica SUA nu se schimbă în funcţie de câştigătorul alegerilor israeliene.

''Nu mă aştept ca evoluţiile politice din Israel să aibă consecinţe asupra ceea ce încercăm să realizăm împreună'', a menţionat purtătorul de cuvânt. ''Puterea parteneriatului nostru strategic nu depinde'' de personalitatea liderilor celor două ţări, a subliniat el.

Premierul israelian Naftali Bennett şi ministrul de externe Yair Lapid s-au pus de acord luni să dizolve parlamentul, declanşând noi alegeri, Lapid urmând între timp să preia funcţia de prim-ministru, notează Reuters şi AFP, citând surse oficiale. Un vot va avea loc în parlament săptămâna viitoare, după care Lapid va deveni premier, a spus un oficial israelian citat de Reuters.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta e singurul 'parteneriat strategic' al amerlocilor, in care suzerani sunt evreii, pt ca in toate celelalte parteneriate, yankeii fac legea! Legat de 'parteneriatul strategic' cu Romania, aici cuvantul ”suzerani” pt americani este impropriu, caci ei sunt adevarati zei in raport cu populatia de mamaligari si cu lacheii lor conducatori!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb