SUA - împotriva reducerii cotelor OPEC

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 aprilie 2004

Reducerea cotelor de producţie de către Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) este criticată de oficialii americani, pe motiv că aceasta generează majorarea preţurilor la energie, fapt care, la rîndul său, îngreunează redresarea economică. Secretarul general al Trezoreriei SUA, John Snow, a avertizat, recent, că majorarea preţurilor energiei presupune un risc pentru "perspectivele de creştere economică solidă", iar reducerea producţiei anunţată de OPEC nu este binevenită.

Snow afirmă că administraţia de la Washington a adus la cunoştinţă membrilor OPEC nemulţumirea americanilor în legătură cu reducerea cotelor de producţie anunţată de cartel. "Sîntem foarte îngrijoraţi, iar reducerea cotelor nu este ceva binevenit", a afirmat Snow în cadrul unui interviu, ca răspuns la întrebarea privind creşterile record ale preţului benzinei. "Am anunţat OPEC că nu privim cu ochi buni aceste reduceri. Situaţia este gravă", a mai spus Snow.

John Snow şi-a exprimat preocuparea legată de reducerea producţiei OPEC şi în cadrul unei reuniuni cu întreprizătorii. "Aceasta nu putea veni într-un moment mai prost şi umbreşte planurile legate de creşterea economiei", a subliniat Snow.

Amintim că ţările OPEC au decis să-şi reducă producţia de ţiţei cu un milion de barili/zi, începînd cu 1 aprilie, ca să prevină scăderea cererii în trimestrul al doilea. În acelaşi timp, Departamentul pentru Energie al SUA a preconizat majorări record ale preţului carburanţilor în vară, din cauza creşterii puternice a cererii şi a rezervelor scăzute.

La ora actuală, preţul mediu al benzinei a atins un record maxim pe piaţa SUA, creşteri semnificative înregistrîndu-se continuu în ultimele trei săptămîni. Astfel, preţul benzinei depăşeşte 1,78 dolari/ galon. Totodată, preţul ţiţeiului se află la un nivel ridicat, ajungînd la 37,84 dolari/ baril.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb