SUA înăspreşte restricţiile impuse Huawei privind accesul la tehnologia americană

J.P.
Internaţional / 19 august 2020

SUA înăspreşte restricţiile impuse Huawei privind accesul la tehnologia americană

Actualizare -Ca urmare a informaţiilor din ştirea de mai jos, Huawei a transmis următoarea declaraţie:

Huawei a contribuit substanţial la dezvoltarea Android la nivel global. În calitate de partener global principal al Android, compania a colaborat îndeaproape cu platforma sa open-source pentru a dezvolta un ecosistem de care să beneficieze atât utilizatorii, cât şi întreaga industrie.

Huawei va continua să ofere actualizări de securitate şi servicii post-vânzare tuturor smartphone-urilor şi tabletelor Huawei existente care au fost vândute - sau care sunt încă pe stoc - la nivel global.

Vom continua să construim un ecosistem software sigur şi sustenabil, pentru a oferi cea mai bună experienţă tuturor utilizatorilor din întreaga lume.

Administraţia Trump a anunţat luni că va înăspri restricţiile impuse Huawei Technologies cu scopul de a preveni accesul companiei la cipurile produse în Statele Unite, relatează Reuters, conform Hotnews.

Departamentul de comerţ al Statelor Unite va extinde restricţiile anunţate în luna mai menite să împiedice gigantul telecom chinez de a obţine semiconductori fără o licenţă specială - inclusiv cipurile produse de firme străine care au fost dezvoltate sau produse cu software sau tehnologie americană.

Executivul SUA va adăuga de asemenea 38 de firme afiliate Huawei din 21 de ţări pe lista de sancţiuni economice, urcând numărul filialelor sancţionate la 152 de la primul val de sancţiuni anunţate în luna mai a anului trecut.

Secretarul pentru comerţ american, Wilbur Ross, a declarat pentru Fox Business că restricţiile aplicate Huawei au făcut compania să recurgă la "măsuri evazive" şi "apeleze la terţe părţi", precizând că "noile reguli vor face cât se poate de clar că orice folosire a software-ului sau echipamentului de fabricaţie americană este interzisă şi necesită o licenţă".

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat la rândul său că noile reglementări "vor preveni Huawei să ocolească legea SUA prin producţia alternativă de cipuri", adăugând că "Huawei a încercat în mod continuu să eludeze" restricţiile impuse de SUA în luna mai.

Statele Unite încearcă să convingă guvernele din întreaga lume să renunţe la colaborarea cu Huawei pe fondul deteriorării relaţiilor dintre Washington şi Beijing, acuzând gigantul telecom că furnizează date guvernului chinez în scopuri de spionaj, acuzaţie negată de oficialii companiei.

Noile restricţii vor intra în vigoare imediat şi ar trebui să blocheze tentativele Huawei de a eluda controlul exporturilor din SUA, potrivit Departamentului de comerţ american.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. disperati rednexii! spionajul e apanajul lor exclusiv! cum dracu sa se bage si chinezii in asta!

    Americanii vor sa spioneze doar ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb