SUA investighează opt bănci offshore pentru favorizarea evaziunii fiscale

Ziarul BURSA #Internaţional / 21 septembrie 2011

UBS a recunoscut că a favorizat evaziunea fiscală, a plătit 780 milioane de dolari şi a predat serviciului fiscal american (Internal Revenue Service-IRS) date referitoare la peste 250 de conturi.

UBS a recunoscut că a favorizat evaziunea fiscală, a plătit 780 milioane de dolari şi a predat serviciului fiscal american (Internal Revenue Service-IRS) date referitoare la peste 250 de conturi.

Justiţia din Statele Unite desfăşoară o investigaţie federală referitoare la opt bănci provenite din regiuni considerate paradisuri fiscale (offshore), pentru favorizarea eludării fiscului de către cetăţeni americani, a anunţat Departamentul de Justiţie, potrivit Mediafax. Investigaţia face parte din acţiunile "care au dat o lovitură devastatoare secretului bancar din Elveţia", potrivit site-ului instituţiei, care nu a precizat numele băncilor anchetate.

În 2009, procuratura americană a acuzat UBS, cea mai mare bancă elveţiană, că a ajutat clienţii americani să facă evaziune fiscală.

Pentru a evita un proces, UBS a recunoscut că a favorizat evaziunea fiscală, a plătit 780 milioane de dolari şi a predat serviciului fiscal american (Internal Revenue Service-IRS) date referitoare la peste 250 de conturi. Ulterior UBS a furnizat date privind alte 4.450 de conturi.

Procuratura a deschis 150 de investigaţii federale împotriva unor clienţi ai unor bănci offshore şi a pus sub acuzare 43 de persoane pentru facilitarea ascunderii de fonduri în paradisuri fiscale.

"În plus, au fost deschise investigaţii împotriva a opt bănci offshore, din întreaga lume. Aceste eforturi au dat secretului bancar elveţian o lovitură devastatoare", potrivit Departamentului Justiţiei.

Este pentru prima oară când Departamentul de Justiţie a precizat că investighează opt bănci.

"Este extrem de neobişnuit ca guvernul să anunţe deschiderea unei investigaţii federale de către înalta curte. Faptul că guvernul a confirmat că sunt investigate opt bănci offshore arată că eforturile în această direcţie sunt mai avansate decât se ştia", a declarat Jeffrey Neiman, fost procuror federal care a lucrat la cazul UBS.

Credit Suisse, a doua mare bancă din Elveţia, a anunţat în iulie că face obiectul unei investigaţii penale în Statele Unite pentru favorizarea evaziunii fiscale.

O purtătoare de cuvânt a băncii a refuzat să facă alte comentarii suplimentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb