SUA - Jurnal bursier - 27 mai 2010

F.A.
Internaţional #Jurnal Bursier / 28 mai 2010

Indicii bursieri americani au înregistrat creşteri importante ieri, pe fondul ştirilor macroeconomice uşor pozitive. Piaţa de capital dă semne de revenire după picajul din ultimele două săptămâni, indicele S&P 500 apreciindu-se cu peste 3% faţă de minimul lunii.

Raportul privind creşterea economică din primul trimestru a arătat că aceasta a fost de 3%, confirmând în mare măsură primele estimări făcute în luna aprilie.

Consumul populaţiei a crescut cu 3,5% în ultimul trimestru, aceasta fiind cea mai mare creştere trimestrială din ultimii trei ani.

Datele referitoare la cererile de şomaj au arătat că acestea au scăzut în ultima săptămână la 460.000, după ce în săptămâna anterioară o creştere a cererilor la 471.000 dusese la un picaj general în piaţa de capital.

Numărul total al persoanelor ce primesc ajutor de şomaj a scăzut uşor, la 4,607 milioane, de la 4,625 milioane în urmă cu o săptămână.

Moneda Euro s-a apreciat faţă de dolarul american, după ce autorităţile chineze au apreciat ca nefondate zvonurile privind scăderea expunerii ţării pe active europene. Cotaţia EURUSD a trecut ieri peste nivelul de 1,235.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb