SUA limitează salariile directorilor companiilor salvate de stat

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 octombrie 2009

SUA limitează salariile directorilor companiilor salvate de stat

Autorităţile americane au impus, săptămâna trecută, o serie de limitări ale remuneraţiilor din sectorul bancar şi salariilor acordate în cadrul companiilor mari ce au beneficiat de ajutoare guvernamentale, măsură fără precedent în Statele Unite. Ofensiva cea mai puternică a venit din partea băncii centrale, Federal Reserve (Fed), care a cerut băncilor să-şi revizuiască politica de prime astfel încât să nu le afecteze siguranţa şi stabilitatea financiară.

Decizia Fed nu este decât începutul unui proces considerat necesar pentru stabilizarea sistemului financiar, conform angajamentului luat luna trecută de G20.

Subliniind că "practicile din sectorul financiar în privinţa primelor şi bonusurilor au fost unul dintre numeroşii factori ce au dus la criză", Federal Reserve le-a cerut băncilor să-şi revizuiască politicile în materie, în caz contrar riscând sancţiuni. Federal Reserve a mai promis o înăsprire a controalelor.

Totodată, administraţia SUA a decis să aplice, începând de luna viitoare, reduceri salariale drastice pentru directorii celor şapte companii ce au beneficiat de cele mai mari ajutoare financiare după 2008 sau care au fost naţionalizate.

Recomandările finale anunţate de Kenneth Feinberg, numit de preşedintele american Barack Obama să controleze plăţile în aceste întreprinderi, prevăd reducerea cu 50%, în medie, a remuneraţiilor celor 25 de directori cu cele mai mari salarii, începând cu luna noiembrie.

Per total, recomandările ar putea afecta iniţial 175 de persoane, impunând o scădere cu 90% a salariilor în numerar ale aces-tora, precum şi măsuri legate de acţiunile deţinute de salariaţi în cadrul companiilor. Ca să asigure o gestiune viabilă pe termen lung, acţiunile primite de liderii companiilor nu vor putea fi vândute decât peste câţiva ani.

Autoritatea condusă de Feinberg controlează plăţile în cadrul "Chrysler", "General Motors", GMAC, "Chrysler Financial", "Citigroup", "Bank of America" şi AIG.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb